Телефонни бандити вкараха КТБ в измамните схеми

OFFNews 15 юли 2014 в 16:15 1956 0

Ситуацията в КТБ вече стана и част от сюжета на телефонни измамници в Русе, съобщава БГНЕС.

На 12 юли около 10:30 часа на домашния телефон на 88-годишна русенка е позвънил мъж, който се представил за внука ѝ от Испания.

По телефона ѝ обяснил, че имал депозит в КТБ, която обаче фалирала.

Мнимият внук обаче имал познат банкер, който ще му изтегли депозита. За целта възрастната жена трябва да плати за услугата 800 лева, както и 120 лева за служителя на банката, който ще ѝ донесе парите.

Уговорката била "банкерът" и пенсионерката да се срещнат пред входа на дома на пострадалата, като тя от своя страна трябвало да остави отворен стационарния си телефон, за да може да потвърди предаването на парите. Възрастната жена дала сумата от 920 лева и взела "депозита". "Внукът" се уговорил с баба си да изчака до понеделник – 14 юли, когато лично ще дойде да вземе парите си и ще й върне нейните 920 лева плюс бонус от 500 лева за услугата. Условието обаче било тя да запази случая в тайна от близките си.

На 14 юли следобед пострадалата жена се свързала с внука си в Испания и разбрала, че е измамена. Мъжът, който е взел парите, е около 40-годишен, добре сложен, висок около 170 см, закръглен, с тъмна късо подстригана права коса. По случая е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови