Цветанов се оправда с прокуратурата за провала на "Октопод"

OFFNews 01 март 2014 в 14:26 4401 5

Цветан Цветанов

"Делото „Октопод“ беше изключително сложно", каза при посещението си в Кърджали бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод оправдателните присъди по делото "Октопод".

Вчера спецсъдът прекрати едно от делата срещу Алексей Петров, образувани след шумно рекламираната от Цветанов като успешна акция на МВР и ДАНС, при която Петров и сочените за негови съучастници бяха арестувани. На медиите бяха предоставени кадри от ареста на Петров.

„Прокуратурата изгради една стратегия за реализирането на това дело и то беше отделено от така наречения за вид престъпление в едно дело, а другите, които бяха по-сложни и с финансови отношения, да бъде в по-голямото мегадело.

Разбира се, че всичко, което е било необходимо да бъде направено от страна на МВР и ДАНС работеше много активно в това дело, всичко това са указания, които са давани от прокуратурата, знаете, че тя е господар в държавното обвинение и в тази връзка аз не смятам, че трябва под някаква форма да търсим някакъв провал”, опита се да обясни Цветанов, цитиран от „Фокус”.

Ако може да се говори за провал, според него, прокуратурата е тази, която трябва да даде отговор.

"Знаете, че всичко, което се извършва като процесуално-следствени действия и всичко, което се внася като обвинителен акт или като градене на една правна конструкция, всичко това минава през призмата на това как възприема прокуратурата и как смята да реализира едно производство”, уточни бившият вътрешен министър. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови