Цената на винетките влиза в съда

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 10:27 3534 1

Цената на винетките влиза в съда

Върховният административен съд (ВАС) ще заседава днес по делото срещу повишената цена на винетките.

Производството е по жалба на Николай Филев от София, но всеки, който има правен интерес, може да се присъедини към него в хода на процеса до началото на устните състезания, уточняват от съда. Според определението на ВАС, правен интерес има всеки, който е правоспособен водач и собственик на моторно превозно средство.

Предметът на делото е постановлението на Министерски съвет от 17 ноември 2015 година, с което са внесени промени в Тарифата за таксите, които се събират от Агенция "Пътна инфраструктура".

От първи февруари винетките са с нови цени - за леки автомобили годишната е 97 лв., 30 лв. струва месечната, а седмичната е 15 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.02 2016 в 11:30

Хаха нека. При липса на отчетност има липса и на доверие. При липса на доверие държавата е в хватка и не може да мръдне никъде икономически, политически, духовно. Не може да се строи Хемус рекордно скъпо, Е79 да отнема години за няколко десетки километра, същевременно второстепенните пътища да са трагедия и да казват, че нямало ресурс. Има, но го крадат.
Само да напомня:
- върху всеки литър гориво се начислява акциз + ДДС - само това трябва да е достатъчно голям ресурс за да имаме добри пътища
- плащаме данък върху колата, която караме
- плащаме технически преглед
- плащаме гражданска отговорност
- плащаме винетки

И всичко това все не е достатъчно за да шофираме спокойно и безопасно и в крайна сметка плащаме или тройно на горните суми в автосервиза или плащаме с живота си.