Тамплиерите на Йерусалим се събират на магистрален съвет в София

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2016 в 09:12 4713 4

Тамплиерите на Йерусалим се събират на магистрален съвет в София

В София ще се проведе Великият магистрален съвет на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим (OSMTH), а паралелно с него ще протече и есенният XXIII-ти международен Конвент на Велик Приорат България, които са домакин на събитието. Конвентът е планиран за събота и в него ще участва цялото международно ръководство на OSMTH.

OSMTH Орден на рицарите тамплиери на Йерусалим е неправителствена организация със специален консултативен статут към ООН, регистрирана в Женева, Швейцария и поддържаща своите мисии в Организацията на обединените нации в Ню Йорк, Виена и Женева. Орденът е член на борда на Конференцията на неправителствените организации CoNGO и на Международното бюро за мир. Орденът изцяло подкрепя и прилага Декларацията на ООН за човешките права.

През 2018 година Орденът ще посрещне своята 900-годишнина. В него членуват над 5000 рицари и дами в 70 държави. Орденът се ръководи от Велик майстор, в момента това е бригаден генерал Пат Рей (o.p) на американската армия и от Великия командер, който е оперативен ръководител, полковник д-р Марсел де Пичиото.

Първите българи тамплиери на Ордена са посветени в рицарство през 2001 г. През 2008 г. Велик Приорат България е приет за пълноправен член на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим. В българската ложа освен българи членуват руснаци и украинци, а част от тях участват в комисии в постоянните представителства на ордена към ООН в Женева, Виена и Ню Йорк. Велик Приор на Ордена у нас е генерал-майор (о.р.) проф. Румен Ралчев – Носител на Великия Кръст на Ордена.

През 2015 г. Орденът на Тамплиерите на Йерусалим избра вицепрезидента Маргарита Попова за Рицар на годината. Тя бе удостоена с отличието по време на коледния благотворителен Бал на рицарите. Отличие от българския Приорат в началото на годината получи и директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6569

4

Black Hex

13.10 2016 в 11:05

Ако ше слагате снимки от "онова време" по-добре сложете тази:

https://goo.gl/4Osc0t

Български тамплиери освещават чешмичка в София. Третият от ляво надясно е приорът Ралчев, масон и бивш бодигард на Тодор Живков. Снимка: Булфото

6569

3

Black Hex

13.10 2016 в 11:02

На сничката:
Актьорът Андрей Баташов носи меча при церемония на сбирка на ордена в столичния хотел “Кемпински”,Булфото 2007г.

Имайте малко уважение към читателите си и мъртвите масони. Десетилетие почти е минало откак е направена тази снимка и повече от половин десетилетие откак Баташов не участва в делата и решенията на тамплиерите.
Срам за вас.