Таксиметровите шофьори готвят протест

OFFNews 17 ноември 2015 в 08:46 3585 3

Таксиметровите шофьори готвят протест

Таксиметровите шофьори готвят протест в София на 4 декември заради отхвърлените промени в Закона за автомобилните превози. Поправка в закона трябваше да върне стария ред на работа на таксиметровите компании, допускащ превозът да се извършва от “лица от името на регистрирана такси компания”, съобщава БНТ.

Сега фирмите трябва да назначат на договор шофьорите, които работят за тях или самите шофьори да се регистрират като превозвачи. Промените влизат в сила на 21 ноември тази година. Това ще остави 20 хиляди водачи без разрешителни.

Председателят на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи Спас Атанасов заяви пред националната телевизия, че протестът ще продължи до изпълнение на исканията им. Очаква се на него да се съберат над 6 хиляди коли от София и страната.

"Протестът ще се проведе на 4 декември като формата ще бъде три лъча, които ще тръгват от входните точки на София – бул. “Цариградко шосе”, бул. “Ботевградско шосе” и бул. “Царица Йоана”. Тези три лъча ще се съберат в центъра на София около парламента. Другото решение е, че докато не се намери развръзка на този проблем, колите ще протестират непрекъснато", обясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!