Световно известният урбанист Ян Геел с лекция във Варна

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2018 в 10:17 2006 0

Семинар „Пешеходната среда в централните градски части“ ще се проведе от 26 до 28 февруари 2018 във Варна. Лектор е световно известният датски архитект и урбанист – проф. арх. Ян Геел, удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Варненския свободен университет.

Проф. Геел е автор на монографиите „Градове за хората“, „Живот между сградите“, „Нови градски пространства“, „Публични пространства – обществен живот“ и др. Той е автор на проекти за подобряване на градската среда в Копенхаген, Стокхолм, Ротердам, Лондон, Аман, Малбърн, Сидни, Сан Франциско, Ню Йорк, Москва и др.

В рамките на обучителния семинар „Пешеходната среда в централните градски части“ е предвидена презентация на заместник-кмета на община Варна за предстоящите проекти в града. В събитието са включени теми, свързани с планирането на пешеходната среда в градовете, директно наблюдение върху съществуващата ситуация в централната градска част на Варна.

Проф. Ян Геел ще запознае участниците с добри практики и изследвания на потенциала за подобряване на пешеходната среда и ще представи средствата за анализ на градските пространства. Форумът има за цел да синтезира конкретни проектни решения за естетизация на градската среда чрез създаване на публични пространства, адаптирани към потребностите на хората и да обсъди възможни решения за оптимизиране на пешеходната среда в централната градска част на Варна.

На 27 февруари (вторник) в 9:30 ч. официално ще бъде открита и залата „СТУДЕНТСКА ЛАБОРАТОРИЯ „ВАРНА – ГРАД ЗА ХОРАТА“ под патронажа на проф. арх. Ян Геел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови