СУ окончателно отхвърли предложението да именува зала на доц. Кристиан Таков

OFFNews 23 ноември 2017 в 16:21 6112 2

Софийският университет окончателно отхвърли предложението аудитория в Ректората му да се казва "доц. Кристиан Таков".

След като факултетният съвет на Философския факултет пренебрегна над 4000-те подписа на граждани, пожелали това Академичният съвет на СУ направи същото. Искането, отново поставено на дневен ред от студентите Симеон Георгиев и Стефан Радов, бе отхвърлено снощи. Честно със "за" гласуваха петима, също толкова застанаха на крайната позиция с "против". Останалите заеха позицията на мълчаливия отказ с "въздържал се".

"Това досега не е правено", изпълнявате желания на "протестъри" и "окупатори", доц. Таков "не би искал подобна чест", разумно е да я отдаваме 100 след смъртта на някой. Тези аргументи застанаха срещу предложението, а някои от тях дойдоха от декана на Философския факултет проф. Димитър Денков, разказа Георгиев.

"За" публично се обявиха проф. Бойко Пенчев - декан на Факултета по славянски филологии и проф. Тони Спасов - преподавател от Факултета по химия и фармация. Деканът на Факултета по журналистика - доц. Теодора Петрова, каза, че се е подписала под петицията, но след това гласува “против”.

След заседанието Георгиев благодари на подкрепилите инициативата, призна, че е разочарован, но увери, че "ние ще продължим делото на доц. Кристиан Таков".

А кой беше Кристиан Таков и защо личността му обедини толкова много хора по време на протестите, започнали през 2013-а и защо той продължава да ги вдъхновява и след смъртта си? Още за него може да прочетете ТУК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8167

2

mimitooooo

24.11 2017 в 06:39

Най-накрая, че с тази драма с внука на Пеко Таков почна да ми се повдига! През ден имаше изнасилени дописки!

23293

1

Стефан

24.11 2017 в 01:21

Е, и слава Богу, че са го отхвърлили.

Интересно, откога Университета е длъжен да изпълнява политически искания, след като по закон, на неговата територия не може да се упражнява политическа и религиозна дейност.
 
X

Да помогнем на украинските деца!