Студенти окупираха община Благоевград заради момиче, загинало на пешеходна пътека

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2017 в 10:03 4161 1

Десетки студенти окупираха сградата на общината в Благоевград. Преди това те блокираха и пешеходната пътека в града, където вчера беше убито 19-годишно момиче, съобщи бТВ.

Протестиращите не пускат хора да влизат или излизат от сградата на областния център. Наложи се кметът Атанас Камбитов да слезе при тях, за да разговарят.

Според него на мястото на трагедията нямало как да се изгради кръгово кръстовище, но можело да се сложи светофарна уредба, която да не е постоянна, но да е с натискане на бутон за преминаване от пешеходец.

Той допълни, че при това положение ще има друг проблем, но, ако това е решение, ще го направят. Камбитов каза още, че ще сложат и шумяща маркировка, но всички мерки щели да са неефективни, ако не се спазват правилата на движение.

Студентите настояват да се вземат спешни мерки за обезопасяване на района около студентските общежития. Искат срещу всяко общежитие да има пешеходна пътека, защото там живеят 800 студенти. В района се паркира неправилно, кара се с висока скорост, а студентите трябва да вървят по пътното платно.

19-годишното момиче загина, след като беше ударено от камион на пешеходна пътека. Инцидентът стана минути преди 9 ч. на кръстовището на улиците „Славянска” и „Дойран” в Благоевград. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови