Строят 2 нови църкви в Смолянско

OFFNews 27 септември 2015 в 16:43 3202 2

По искане на жителите е започнат строежът на 2 нови църкви в девинското село Брезе и банското Загражден в Смолянска област, съобщи БНР.

Първите копки са направени от архиерейския наместник архимандрит Висарион с благословението на Пловдивския митрополит Николай, като в момента се събират пари за доизграждането им.

"Проектите на църквите са безвъзмездно дарени на Брезе от софийския проектант Христо Гюров, а на Загражден от Атанас Каджебов от Смолян. Финансирането за строежа на новите църкви е на благотворителна основа и то предимно от физически лица и малко юридически. Във всички държавни структури в Смолян са поставени дарителски кутии с логото на кампанията за изграждане на двата храма.", каза председателят на инициативния комитет за набиране на средства за довършване на двата храма Георги Глушков от Смолян.

Църквата "Св. Йоан Предтеча" в Брезе е с недовършен покрив и облицовка на камбанарията, като трябва и да се положат двата кръста.

Църквата "Св. Георги Победоносец" в Загражден също има нужда от довършване на покрива, за да посрещне зимата. Предстои изграждането на църква и в чепеларското село Забърдо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!