Строят 2 нови църкви в Смолянско

OFFNews Последна промяна на 27 септември 2015 в 16:43 2366 2

По искане на жителите е започнат строежът на 2 нови църкви в девинското село Брезе и банското Загражден в Смолянска област, съобщи БНР.

Първите копки са направени от архиерейския наместник архимандрит Висарион с благословението на Пловдивския митрополит Николай, като в момента се събират пари за доизграждането им.

"Проектите на църквите са безвъзмездно дарени на Брезе от софийския проектант Христо Гюров, а на Загражден от Атанас Каджебов от Смолян. Финансирането за строежа на новите църкви е на благотворителна основа и то предимно от физически лица и малко юридически. Във всички държавни структури в Смолян са поставени дарителски кутии с логото на кампанията за изграждане на двата храма.", каза председателят на инициативния комитет за набиране на средства за довършване на двата храма Георги Глушков от Смолян.

Църквата "Св. Йоан Предтеча" в Брезе е с недовършен покрив и облицовка на камбанарията, като трябва и да се положат двата кръста.

Църквата "Св. Георги Победоносец" в Загражден също има нужда от довършване на покрива, за да посрещне зимата. Предстои изграждането на църква и в чепеларското село Забърдо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.09 2015 в 09:55

Новината щеше да е истински смслена, ако бяха оповестени банкови сметки, по които който иска да преведе нещо символично. Съпричастие с нашите помъчени братя и преклонение пред смелостта им да погледнат истината в очите и да се вънат към християнските си корени, особено в тези тежки времена, когато арабски "фондации" с огромни капитали им мътят хлавите с какви ли не небивалици! Моля, осъществете връзка с г-н Глушков и оповестете дарителските сметки.

27.09 2015 в 16:57

А покривът на черката в центъра на Лъки кога ще го оправят? От Кръстова гора не дават пари, или...