Строежи и в курорта 'Св. Св. Константин и Елена'

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2019 в 08:54 2649 0

Курортът „Св. Св. Константин и Елена” е превърнат в строителна площадка.

Това съобщи бТВ, като се позовава на клипове в социалните мрежи.

Един от тях е на Боян Георгиев, който често се разхожда в курорта, води и децата си. На метри от морето вижда багерите в действие. „Беше покъртително, защото там не намерих обичайната гледка от заливи, красива природа, видях само строежи... Адски много съжалих, тъй като това е едно плажче, на което аз съм пораснал, там беше офицерски плаж, имаше басейн с минерални извори”, казва Георгиев.

Проверката установява, че курортът изпълнява инвестиционната си програма за подобрение на материалната база с три проекта. Целта е да бъдат построени апартаменти, студия, басейн и ресторант към съществуващия 5-звезден хотел.

Търговски център ще замени досегашните преместваеми обекти за дрехи и сувенири. От курорта обосновават строежите с идеята за развитие на комплекса като целогодишна морска и спа дестинация.

Строителните разрешения са издадени от община Варна. „От МРРБ е одобрен подробният устройствен план, тъй като курортният комплекс е с национално значение и редът на закона е такъв. Намира се в зона А по Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, проектът е съобразен с допустимите нормативи за застрояване в тази устройствена зона”, обяснява Виктор Бузев, гл. архитект на община Варна.

Проектите са съгласувани с екологичното законодателство, увериха и от РИОСВ – Варна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови