Столичани на протест срещу проекти на Спаси София за центъра на града

Защо инфраструктурният проект за бул. "Патриарх Евтимий" е включен в "София избира", недоволстват граждани

OFFNews 13 ноември 2020 в 09:51 18616 11

Протестиращи, които живеят и работят в центъра на столицата, се събраха пред Столична община. Недоволството им е срещу 4 проекта на Спаси София. 

Това са превръщането на ул. "Съборна" и ул. "Шишман" в пешеходни зони, проектът за "Фритьоф Нансен" и за бул. "Партиарх Евтимий". 

Ако отидете на ул. "Съборна", ще видите, че това е мъртъв проект. Няма увеличение на пешеходния трафик, а задръстване с автомобили на съседните улици, заяви протестираща по БНТ. 

Част от хората се радват, че "Шишман" ще стане пешеходна зона, но на улицата има две училища и детска градина, които няма как да бъдат обслужени от родителите, обясняват протестиращ. 

Основният проблем с бул. "Патриарх Евтимий" е, че Спаси София най-нагло избягва обществеността и е включила проекта през едно гласуване за граждански предложения, а това е голям инфраструктурен проект, обясни недоволен гражданин. 

Той визира програмата София избира, където предложението за промени на бул. "Патриарх Евтимий" - "Улица за всички" , е включено под № 31. 

Всички наши предложения от години записани във всички стратегически документи на Столичната община - във Визия за София, в Плана за устойчива градска мобилност, във всички дългосрочни стратегии, коментира общинският съветник от Спаси София Борис Бонев по БНТ. Как ще се изградят велоалеи, ако навсякъде, където започне изграждането, стават протести", попита той. И допълни, че подкрепя предложенията, защото вярва, че софиянци искат градът да е с чист въздух, да има пешеходни зони и безопасност на движението, а не София да е паркинг за автомобили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

10

Sashkavas

13.11 2020 в 15:36

Абе как може да протестирате срещи тоя умнокрасавец бе хора!? Че той знае по-добре от вас какво искате. Трябва да протестирате само срещу тия дето не са умно-красиви и да викате УУУставкаааа! Я се стегнете, че разваляте черно-бялата картинка.

10571

9

Hissarion

13.11 2020 в 15:07

Тия протести срещу всяко градивно предложение винаги ми напомнят за въстанията на слатинските селяни от началото на века срещу изграждането на Борисовата градина. Тогава е имало градско управление, което да поеме отговорността и да ги разгони. За днешните страхливи общинари е много по-лесно да мишкуват мандат за мандат, докато градът се превръща в кочина.

4000

8

Filipova

13.11 2020 в 15:05

Поредна недомислица от Спаси София, очаквам следващия им проект да е предложение за сппиране на метрото, както преди изборите обясняваше Бонев.

5712

6

tough

13.11 2020 в 12:54

Е тия родители нали не всичките са инвалиди, за да "обслужват" децата си непременно с МПС? Ще си занесат г**а малко на 100 метра, па ако се налижи, и 200.

2910

5

П

13.11 2020 в 12:48

Че автомибилния трафик е главния виновен за въздуха съм съгласен, но не забравай факта, че в ромските квартали се гори всичко друго, но не дърва и въглища... това имам като информация от хора живеещи близо до такъв квартал. Момчето определено не е подлога на Данка ;)

2910

3

П

13.11 2020 в 11:51

Zuljin, защо мислиш, че Бонев приглася на Данка ? Аз лично съм останал с впечатлението, че момчето е едно най-читавите попълнения в СОС...да не кажа единственото...

2900

2

Руми Лазарова

13.11 2020 в 11:19

Въпрос на вкус и предпочитания. Вероятно някои предпочитат оФчата физиономия на нашата учителка по съвеЦки език, която се прави на кмет под "мъдрото" ръководство на боко кюлчев чекмеджиев. Избрана с горещата подкрепа на ромското население (100%), за да не бъде кмет Мая Манолова, която само преди две години боко издигаше и парадираше с нейната известност над тази на президента Радев.
Както се казва, сметка, кражби (ремонт на ремонт на ремонт) до безкрай и НАГЛО!

Не съм забелязала този Бонев да припява на данка-селянданка. Освен това трябва да има варианти, за да се обсъждат и демократично приемат най-подходящите. А не както нареди тулупа-мутра в едно от случайните му хрумвания. Оставка!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика