Стартира детският литературен конкурс за българчета в чужбина

OFFNews Последна промяна на 11 март 2015 в 19:26 1562 0

Преди броени дни беше обявено третото издание на международния детски литературен конкурс на тема: „И всеки път, когато мисля за България...", съобщи "БгГлас"

Конкурсът е насочен към учениците от българските неделни училища и общности в чужбина. Участниците трябва да са на възраст от 10 до 18 години, като всеки има право да представи до 2 литературни творби, написани специално за конкурса. Върху зададената тема няма ограничения в жанра. Децата могат да представят есе, разказ, съчинение, приказка или стихотворение с обем до 500 думи.

Както и в предишните две издания на конкурса, творбите ще бъдат разглеждани и оценявани от авторитетно 3-членно жури. Тази година то е в състав – Ваня Велкова, основател на Българското училище в Хамбург и съосновател на Асоциацията на българските училища в чужбина, Пламен Симеонов, преподавател в Българското неделно училище „Св.Св. Кирил и Методий" в Атина и Иван Петков, маркетинг специалист на сайта www.GRReporter.info. Ще бъдат разглеждани творби, представени единствено в електронен вариант на адрес: konkurs2015@grreporter.info.

Важно е в писмата с детските творби да се съдържа и повече информация за автора, - лично, фамилно име и точен адрес, както и учебен клас, възраст, учебно заведение и електронна поща за обратна връзка. Крайният срок за изпращането на произведенията е 30 април 2015г, а резултатите ще бъдат обявени на Деня на славянската писменост и култура – 24 май.

Победителите ще получат съответно - 200 евро за първо място и по 50 евро за второ и трето.

„Убедени сме, че у всяко дете се крие огромен творчески потенциал, който чака да бъде предизвикан, за да се прояви. Добавете към това и огромното ни желание да поддържаме българското самосъзнание и връзка с родината у децата на българските общности в чужбина. Вече разбирате какви са основните мотиви да създадем детския международния литературен конкурс, който провеждаме за трета поредна година.", споделя членът на журито и маркетинг специалист на grrreporter.info Иван Петков.

Конкурсът се организира от българския информационен сайт в Гърция – www.grrreporter.infо и Българското неделно училище в Атина „Св.Св. Кирил и Методий". В предишните си две издания детският литературен конкурс е бил посветен на българският език и кирилицата. Надпреварата се радва на страхотен интерес и успех и в нея всяка година участват стотици българчета, живеещи във всички краища на света.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !