Спор за пари е вероятната причина за убийството в Борисовата градина

OFFNews 23 февруари 2017 в 10:01 12704 4

Спор за пари е причината за убийството в Борисовата градина

Снимка БГНЕС, архив

Вероятната причина за убийството в Борисовата градина през лятото на 2015 г. е спор за пари между Георги Игнатов и убиеца му. Криминалисти работят по версията, че задържаният за убийството е искал да вземе парите на убития Георги Игнатов и затова се е стигнало до спречкването и намушкването с нож, съобщава БНР.

Инцидентът стана на 2 юни преди две години. Тогава 15-годишният ученик беше открит мъртъв, прободен с нож на пейка в Борисовата градина.

Версията за обир беше лансирана веднага след убийството на момчето. Тогава разследващите работиха по версията за случайно нападение, придружено с обир. Другата версия беше за спречкване за момиче. Версията за случайно нападение тогава беше лансирана заради есемес, който ученикът изпратил до приятелката си минути преди да издъхне. В съобщението той написал, че я чака на пейката. Минута и половина по-късно ѝ се обадил, за да каже, че е намушкан. Когато тя пристига, той вече е починал.

По-рано днес стана ясно, че двама братя са задържани за убийството. Единият от братята е арестуван в дома му, а другият - на работно му място след нощна смяна. По информация на Нова тв бащата на момчетата е полицай.

Според БНР извършителят на убийството е студент по право в Югозападния университет в Благоевград. След като избягал от местопрестъпленитео, той е правил опити да промени външността си, за да не бъде открит. През 2015 година, когато е станало убийството, той е бил ученик, а сега е на 19 години. 

Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Няколко месеца след инцидента тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова призна провала на разследващите по случая.

Преди обяд днес в Съдебната палата в София ще се проведе брифинг с участието на градския прокурор Емилия Русинова, наблюдаващият делото прокурор Зоя Мананска, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и директора на СДВР Младен Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

4

2 години минаха, падна ГЕРБ и намериха убиеца. Явно е спряло чадъренето.

15914

3

поп Дръвчо

23.02 2017 в 17:32

"Спор за пари" предполага предмет на спора - единият да дължи на другия или нещо такова. А те не са се познавали. Значително по-реалистичната версия (предвид мястото на престъплението и профила на извършителите) че нацепените батки са дошли и са му стръскали стотинките. Той пък е решил да им се опъне и така е станала белята.

Татко милиционер сигурно има принос за цялата работа с неразкриването. А може и просто кадровата вихрушка около служебното правителство да е накарала някой да вземе и да си свърши работата.