Спипаха крадци на цигари с афинитет към "Лафка"

OFFNews 24 септември 2015 в 09:53 5869 3

Спипаха крадци на цигари с афинитет към

Полицията в Пловдив е заловила петима мъже, които извършили серия кражби от търговски обекти на веригата "Лафка". От Районната прокуратура града съобщиха, че мъжете са заловени при специализирана акция. След като опитали да избягат и да заблудят полицаите, петимата са заловени и вкарани в ареста.

По първоначални данни те са обрали няколко магазина от веригата на територията на цялата страна. Последните им набези станали в Пловдив, където попаднали в полезрението на полицията. На 21 септември в 23.30 часа те били забелязани да се придвижват с “БМВ” и “Ауди” по околовръстния път на Пловдив в посока Асеновград. Те се отклонили в черен път, като единия автомобил опитали да скрият, а на другия сложили откраднати регистрационни табели. 

След това те обрали павилион в квартал “Запад” в Асеновград, но били спипани на място от криминалисти. Крадците обаче не се подчинили на полицейските разпореждания, оказали съпротива и това довело до използване на помощни средства за задържането им.

Малко по-късно е заловен и техен 20-годишен съучастник. Цялата група се състои от софиянци. Домовете им са претърсени и обискирани. 

Към момента са образувани досъдебни производства, като задържаните са обвинени за възпрепятстване на полицейски органи да им бъде извършена проверка. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за извършени множество кражби, като деянията са били извършени при опасен рецидив.

Предстои документиране на цялостната престъпната дейност на лицата от разследващите полицаи и доклад на материалите в РП Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!