СОС отхвърли предложението на БСП комисия да проверява павилионите в София

OFFNews Последна промяна на 26 февруари 2021 в 09:53 584 1

Столичният общински съвет отхвърли предложението на групата на „БСП за България“ за комисия, която да провери всички павилиони в София. 

Истината е, че в сектор „Преместваеми обекти“, разрешителните им, както и в контрола върху тях цари хаос. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов. 

„За съжаление трябваше да се случи инцидент, който завърши с фатален край, за да може някой в Столична община да се сети, че има нужда от цялостно преразглеждане на нормативната уредба“, припомни той. 

Паргов обясни, че идеята на БСП е за комисия, която да направи пълен и обстоен преглед на всички преместваеми обекти на територията на Столична община, на тяхната законност, на начина, по който функционират и да се сложи порядък. 

„Предлагаме Ви да намерим общ консенсус, ако искаме да сложим ред в тази част от дейностите на територията на Столична община. Ако не искате, можем да се ограничим само до промяна в нормативната уредба, като оставим контрола на произвола на съдбата до следващия такъв случай“, заяви председателят на групата на социалистите в СОС. 

Той призова ГЕРБ да загърбят политическия егоцентризъм. „Без значение, че идват избори, ние няма да използваме тази комисията за предизборни цели, а за да свършим работа, с оглед слагане на ред в тази част от дейността на СОС - контрол и надзор“, аргументира се Калоян Паргов. 

От нас се очакват действия, а не оправдания и прехвърляне на отговорност, изтъкна социалистът. Паргов посочи, че има два варианта за павилионите – или типов, или по индивидуален проект. В тях се заявява дали се иска да има ток и вода, или не.

„Тук започва проблемът. Ако, заявителят каже, че няма нужда от ток и вода, защото ще прави будка за вестници, няма кой да го провери и да контролира дали не е направил друго. Вариантът да се включи към електрическата мрежа е следният – от съседен обект да пусне една жица или някой да му изведе ток от шахта или стълб. За този тип проблеми и вратички става дума. Затова искаме тази комисия“, обясни Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови