Quantcast

Софийската градска прокуратура отказва да разследва Кристинката на Найденов

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2013 в 14:34 3660 7

 

Вече втори месец Софийската градска прокуратура (СГП) отказва да изпълни указанието на висшестоящата апелативна прокуратура (САП) да образува разследване за пране на пари и длъжностно престъпление по случая със скоростното забогатяване на пиарките на бившия земеделски министър Мирослав Найденов. Това съобщи „Медиапул“, цитирайки градската прокуратура.

Проверката по случая – първоначално прекратена през април, бе възобновена от САП и това е потвърдено от Върховната касационна прокуратура, пред която градското обвинение е атакувало подновяването на производството.

От СГП досега не са дали обяснение защо делото не е започнало.

Висящата проверка е по повод скандала, избухнал през август 2012 г., когато разследване на в. "Сега" показа, че общата фирма на Кристина Спасова и Лора Димитрова (пиарките на Найденов) "Кей Ем Ком" печели обществена поръчка за 50 хил. лв. за създаване на профили на ПРСР в социалните мрежи.

Фирмата на двете момичета на по 24 и 25 години бе учредена с капитал 2 лв. на 26 септември 2011 г. - три месеца преди подписването на договора с Министерството на земеделието и храните. До юли 2012 г. Спасова вече е собственик на два офиса, закупени с лични средства без ипотека за 507 000 лева, а през юни "Кей Ем Ком" сключва и друга крупна сделка – за придобиване на 26% от капитала на завода "Био ем ди" срещу 390 000 лв. Като съдружник в "Био ем ди" Спасова е придобила собственост и в учреденото няколко месеца по-рано – през април, дъщерно дружество "Био ем ди-1". 

В капитала на това дружество са апортирани над 450 декара поземлени имоти, като стойността им е оценена на 1.1 млн. лв. И след приемането на Спасова като съдружничка дружеството продължава да купува нови земи, а през юли е сключило и договор за аренда на земя с община Берковица.

През април СГП отказва да образува досъдебно производство. През юни прокуратурата пък обяви, че няма данни за престъпление в скандалния разговор между Найденов, бившия премиер Бойко Борисов и бившия градски прокурор Николай Кокинов в дома на Борисов в Банкя. Във въпросния разговор домакинът споменава „Криси“ в следния "А за другото дело, за медийните поръчки, чух една клюка, която ако искаш ще ти я кажа, ако искаш няма да ти я кажа", казваше Кокинов на Найденов и му обясняваше как прокуратурата "май" е предложила сделка на "девойките, една от които е дамата, с която живееш". Сделката е "да свидетелства срещу тебе, за да не й повдига обвинение".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.12 2013 в 04:16

очаквам Кристинка лично да ме упъти - тя очевидно знае на кой да духа,..сигурно е добра, мамка й.. :) :) леле аз защо бачкам бе,..глей хората с една пут*ка как се оправят за нула верме,..тцтцтц...

03.12 2013 в 00:05

"Понеже и аз като Вас имах наивността да си мисля, че нашите червени искат само да крадат, но не и да дърпат стрелката на влака, искам да Ви споделя нещо, което се крие от обществото вече цял месец и не се дискутира дори от медиите. През октомври е имало среща на военните министри на държавите от НАТО във Вилнюс, на която България не е изпратила никакъв представител, ни министър, нито заместник, никой… Ако това не е арогантно погазване на цивилизационния ни избор и опит да се измести държавата в посока Азия, не знам какво друго е. Родолюбиви офицери вече са подготвили декларация. До сега не съм чул нито една медия да я цитира… Приятели, трябва да се приготвим за най-лошото… червените гниди не си поплюват."

02.12 2013 в 20:09

На Доган.

02.12 2013 в 19:24

И аз искам да забогатея за година от 2 лева на 1 милион без да ме разследват.... на кой трябва да правя свирки?..

02.12 2013 в 17:02

Докато тези са на власт - тази, пък и Миро са недосегаеми.

Като паднат от власт тези - ах Миро - какво те чака!!!

02.12 2013 в 15:58

Лъжите, на които се крепи нашия режим са много тънки. Очаквам тази зима да се спукат, тогава ще трябва да пролеем малко кръв и да започнем да строим наново.

02.12 2013 в 15:21

Беларус са много проруски настроени, там и дума не може да става. Иначе ние изобщо не сме се освободили, даже са ни стиснали още по-силно, но съвсем скоро очаквам да покажем сериозен отпор.