Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

София иска 1 млн. лв., а Добрич - 45 млн. лв., за щетите от пороите

OFFNews 14 юли 2014 в 20:59 3007 1

Снимка Ивайло Анев

След градушката от 8 юли в София.

1 млн. лв. лева за почистването на 55 критични участъка, след силната градушка и буря на 8 юли, е поискала Столичната община от междуведомствената комисия.

Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова, която провери как се чистят речните корита днес.

До момента на територията на града от наноси, клони, листа и всякакви предмети, които биха могли да затлачат реките, са били почистени около 22 километра речни корита.

Остават още 10, за които вече е подсигурено финансиране.

Щетите в Добрич от наводнението през юни са за 45 171 907 лв. Това сочи справката изготвена от областния управител на Добрич Недко Марчев по искане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, съобщи petel.bg.

Най-много щети са нанесени на територията на областния център - община Добрич, като оценката е показала, че са нужни 26 630 000 лв.

Пороят, залял областта в нощта на 19 и 20 юни, не е нанесъл поражения единствено на територията на община Генерал Тошево. 

Кметът на община Балчик Николай Ангелов заяви, че до момента общината е вложила около 50 хил. лв. за възстановяването и разчистването на коритото на река Краневска и канализацията в селото, а сега започва и ремонт на водопровода в селото.

На 14 юли започна и настаняване в общински жилища на хората, останали без домове в Добрич след потопа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews