София е наложила 160 глоби за непочистен сняг

OFFNews 07 януари 2015 в 11:18 1841 0

Столичният инспекторат е наложил 160 глоби за непочистен сняг пред жилища и офиси от началото на снеговалежите.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

Фирмите могат да бъдат наказани с до 2 хил. лв., а гражданите - с 10 до 500 лв.

Фандъкова напомни, че етажната собственост трябва да се организира при почистването на тротоарите, а в случай, че не го прави, подлежи на санкция.

Част от тротоарите са ангажимент на почистващите фирми, като Столичният инспекторат следи как се извършва поддръжката им и глобява при нарушения.

Кметът призна, че друг сериозен проблем са ледените висулки и поради тази причина звеното за реакция при кризи обикаля града.

„За висулките по високите сгради се дават предписания на управителите и домоуправителите. На тези места трябва да бъдем много внимателни”, посочи кметът на София.

„Нашият ангажимент е да се осъществява нормалното движение при зимни условия. При тези ниски температури и динамична метеорологична обстановка не можем да очакваме ситуацията в града да бъде като през лятото. Трябва да бъдем реалисти”, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя уточни още, че тази нощ са обработвани опасни и стръмни участъци срещу заледяване. "Температурите са ниски и трябва да бъдем внимателни, както при шофиране, така и при движението по тротоарите”, призова кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови