Сняг вали в по-голямата част от страната

OFFNews 26 декември 2014 в 20:00 8398 2

Сняг вали в по-голямата част от страната

Тази вечер и утре преди обяд ще превалява сняг в по-голямата част от страната, съобщиха от НИМХ. В югоизточните райони и по Черноморието се очаква дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните между минус 2° и 3°.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съветват утре пътуващите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Прогнозата на синоптиците от БАН е за превалявания от сняг в Северозападна и Северна България, като през нощта те ще обхванат по-голямата част от страната.

Шофьорите, на които утре им предстои пътуване в Северозападна България - проходите "Петрохан", "Витиня" и останалите високопланински пътни участъци, да предприемат пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия.

Затворени за движение на всички видове моторни превозни средства са проходите "Троянския", "Златишки" и Върбишки".

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови