Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

SMS от кмет до шеф на детска градина: Божидар..., ако е възможно.

Фандъкова: Ботьо Ботев проверява незаконния прием, всички виновни ще бъдат наказани

OFFNews 03 януари 2018 в 08:42 15663 3

Мариана Иванова

Всеки, който е нарушил правилата, ще си понесе наказанията. Възложила съм проверка, която се извършва от най-добрия експерт-криминалист в общината - Ботьо Ботев, по случая с незаконния прием на деца в детската градина в Горна Баня. 

Това е заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по бТВ. Родители на деца от 164 градина излязоха на протест пред сградата на община в защита на уволнената директорка Мариана Иванова. Тя пък обвинява в натиск зам.-кметът по образованието Тодор Чобанов, шефът на ресорната дирекция Мария Минчева, районния кмет Христина Семерджиева и други служители на "Московска" 33 в оказван натиск за нерегламентиран прием на деца. 

Есемесите са от експерти на Столичната община и от районния кмет на „Овча купел” Христина Семерджиева. Иванова показа и списък с инициали на приети „по втория начин” и къде и какво работят техните родители или баби. 

В ефир бе показан и sms от Семерджиева до Иванова: "Божидар..., ако е възможно". Уволнената директорка призна, че има вина, че не е изнесла данните по-рано. 

В отговор на тези обвинения зам.-кметът Тодор Чобанов каза, че в показаните есемеси не вижда натиск. Възможно е г-жа Хаджигеоргиева да е искала информация за някое дете, уточни Чобанов. 

На обвиненията отговори и районният кмет на „Овча купел”. „Нека покаже целия текст на моето съобщения, да каже как съм оказвала натиск”, поиска Семерджиева. Един есемес не е натиск, изпратила съм само един есемес … имам право да пращам есемеси, на когото си поискам, това не означава натиск”, каза още районният кмет.

Всякакъв натиск е недопустим, директорът носи отговорност за приема, категорична бе Фандъкова. Тя разказа, че докато е била директор на 73-то училище, е писала писмо до министъра, че няма капацитет за надпланов прием. След края на проверката, ако е необходимо, ще предадем материалите на прокуратурата, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

03.01 2018 в 16:08

Какво се правят на ощипани?
Корупцията превзе и детските градини!
 
X

Да помогнем на украинските деца!