Служители на МВР-Варна на протест, за да изметат боклука от ръководството си

OFFNews 26 юли 2014 в 08:15 3462 1

МВР-Варна

Пожарникарите и спасителите във Варна ще излязат на протест в 11 ч. днес в знак на недоволство от решенията на ръководството си.

Повод за разривът между Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР) и местното ръководство на ведомството е, че на един от спасителите, който се е включил в акцията след наводнението на кв. "Аспарухово", е било наложено дисциплинарно наказание. Според гилдията то е било абсолютно незаслужено.

От СФСМВР протестират и срещу решение на ведомството да регламентира минимален брой от двама души на екипите, които осъществяват пожарогасителна и спасителна дейност. Според служителите това би могло не само да застраши собствения им живот, но и да попречи на работата им.

"За съжаление толерантността и диалогичността ни очевидно не дават резултати. Затова излизаме на улицата и смятаме да останем там колкото е нужно. Ще задаваме въпроси и ще очакваме отговори. Няма да приемаме голи оправдания и празни обещания. Ще искаме оставки. Време е да изхвърлим боклук", пишат в декларация СФСМВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови