След посещението на Фандъкова: Лондон дава безплатни офиси на софийския бизнес

OFFNews Последна промяна на 23 октомври 2017 в 19:43 3436 0

Лондон ще предоставя временни безплатни офиси за софийски предприемачи, които искат да работят в британската столица. 

За това се договориха изпълнителният директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции Владимир Данаилов с колегата си от британската агенцията „London and partners“ Тони Марджиота. Двамата проведоха среща в рамките на програмата на делегацията, водена от столичния кмет Йорданка Фандъкова в Лондон.

Веднага след нея бе подготвен проект на споразумение за обща работа, който предстои да бъде обсъден на експертно ниво и подписан. 

Документът ще ангажира Лондон да предоставя цялостна подкрепа за софийския бизнес като осигуряване на помощ за отваряне на фирма, намиране на кадри, контакти за работа и представяне пред местния бизнес.

„На свой ред СОАПИ ще предложи същата конкретна подкрепа на лондонския бизнес, който иска да инвестира в София“, каза Данаилов. Той, заедно със зам.- председателя на Столичния общински съвет и председател на Надзорния съвет на СОАПИ Николай Стойнев, представиха пред колегите си от „London and partners“ възможностите за развитие на бизнеса в столицата.

Лондон има подобни споразумения с градове като Лисабон, Париж, Тел Авив и Лос Анджелис.  

Лондонската агенция се финансира 50 на сто от общината на британската столица, а другите 50 процента се дават от бизнеса. В нея работят около 150 души, които развиват проекти в областта на насърчаването и привличането на чужди предприемачи, образованието и туризма.