Фандъкова чу от кмета на Лондон: Тук има такса център за коли

OFFNews 20 октомври 2017 в 09:37 9085 2

София и Лондон ще си сътрудничат в областта на чистотата на въздуха, транспорта и сигурността. 

За това се разбраха кметът на София Йорданка Фандъкова и на Лондон Садик Кан на среща в британската столица. Кан призна, че е впечатлен от успешното развитие на проекта за софийското метро, както и от действията на кмета Фандъкова за справяне с проблемите с чистотата на въздуха. 

Сътрудничеството на кметовете е важно за партньорството между градовете, каподчерта Кан. По думите му Лондон, Париж, Берлин, София трябва да се учат един от друг. Той даде пример с поговорката „По-добре е да използваш нещо, което работи, отколкото да измислиш нещо, което не работи“ и посочи, че и "София има примери, които с удоволствие бих използвал". 

През последните години София се развива много бързо и проучваме опита на големите европейски столици в различните области, посочи кметът на София Фандъкова. Кметът Садик Кан изрази готовност за експертна помощ в различни области.

Във връзка с чистотата на въздуха в Лондон е въведена такса център и санкции за автомобили, които замърсяват.

Кметът на Лондон сподели и идеята си за превръщането на ул.“Оксфорд стрийт“, която е най-дългата търговска улица в Европа, в пешеходна зона. За последната година преминаващите автобуси по улицата са намалели с 60%, уточни Кан.  

На срещата, провела се в сградата на кметството в Лондон, присъстваха и Николай Стойнев, заместник-председател на Столичен общински съвет, Евгени Крусев, заместник-кмет на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации”, Владимир Данаилов – изпълнителен директор на общинската агенция, както и Н.Пр.Посланика на България Константин Димитров.  

Фандъкова подари футболна фланелка с номера на легендата ни Христо Стоичков - 8 и българското знаме на Кан. Кметът на Лондон се похвали с подаръка си във фейсбук. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

2

AnderXale

21.10 2017 в 05:30

Какви са тия глупости? Живея от две години в Лондон, а преди това съм живял 10 на София. С ръка на сърце заявявам, че София е много по - чиста и подредена! Или по - скоро Лондон е отвратителен! Задръстванията на моменти са непоносими. Днес съм пътувал 2 часа и половина за 7 километра с градския транспорт. Отделно цял ден слушам по радиото, че тук е най - мръсният въздух в цяла Европа и съответно случаите на смърт заради замърсения въздух са най - много! Отделно Лондон с покрайнините е 15 милиона. Колкото две Българии! И няма никаква база са сравнение. Ако не беше училището, на което ходя, бих се махнал на момента от този отвратителен град...

23293

1

Стефан

20.10 2017 в 12:01

" ... Да не все то что сверху - от Бога ..."
Вл. Висоцки

В Лондон също така има хора с ятагани в центъра, камиони по тротуарите, автомати, паници с киселина, и ТРУПОВЕ ПО УЛИЦИТЕ.
Фандъкова да вземе да работи, вместо да се шляе по екскурзии.