Слави: Системата ни убива, да я евтаназираме и изградим наново

OFFNews 16 юли 2018 в 08:09 20295 11

Шоуменът и новозаявен политик Слави Трифонов се включи в лавината от критики срещу действията на БАБХ при евтаназирането на добитъка в Странджа, заради случаи на чума.

Той публикува изключително гневен пост във фейсбук профила си, в който сравни практиките на ветеринарите с безчовечност, уродливост и убийства на психопати.

Според Трифонов, случващото се в Ямболско за пореден път показвало, че голяма част от българските институции трябва да бъдат евтанизирани.

"Системата, която ни убива, трябва да бъде евтанизирана. За да започнем да я съграждаме начисто и наново. За да я има България", завършва гологлавият тв водещ.

Ето и цялата му позиция:

Преди по-малко от 5 месеца Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изби 100 екзотични птици от столичния зоопарк, транспортирани от Европа. Изби ги заради, забележете – съмнения за птичи грип. Изби ги, в нарушение на два закона и прекрачвайки дори съдебно определение. И прославилата се крава Пенка щяха да я убият, щото се е разходила до Сърбия.

Хайде сега, кажете ми, как хората от Ямболско да повярват на същата тая БАБХ, че в района им има епидемия от чума по дребните преживни животни? Ами, няма да повярват, защото доверието на хората в БАБХ, а и във всички институции по принцип, е на възможно най-ниската точка – нула. Закономерното сриване на институциите, вследствие на поголовната некадърност, нехайност, а и корумпираност в ръководните им нива, доведе дотам, че хората не искат да имат нищо общо с институциите. Има една огромна група хора, които са направили трудния избор да се справят сами, те казват на институциите: „Не ни помагате, тогава не ни и пречете.“

Сред тези хора е и баба Дора от Шарково. Баба Дора не я интересува европредседателството, вероятно не знае и какви са тия Западни Балкани. Баба Дора живее единствено със своите кози, те са пълноценен заместител на липсващите близки и деца. Козите са нейните близки, козите са нейните деца и неслучайно всички те имат своите имена. Екзотичните птици от столичния зоопарк нямаха имена, нямаха си своята баба Дора, която да ги защити. Те бяха ничии деца. Между другото, засега оцеляват единствено козите на баба Дора, защото, представете си, имало „медиен интерес“ към нея.

Начинът, по който се извърши евтанизирането на животните в Ямболско, показа не само некадърност, а и безчовечност, уродливост дори. Институциите, които изпълниха задачата по евтанизирането, очевидно не съзнаваха, че убиването на животните е като смъртна присъда и за техните стопани. „Да влизам и аз в трапа“, каза една от жените фермерки. Никой предварително не поговори човешки с тези хора, никой не даде нармално обяснение дали евтанизирането е единственото решение, още по-страшно – държаха хората насила извън домовете, докато вътре избиваха „децата им“. Заради блокадите, от БАБХ са влизали в стопанствата дори през нощта, за да умъртвяват животните. Това ли се нарича хуманно умъртвяване? Не, така убиват психопатите. И въобще, такъв ли обществен договор сме сключили – да ни представляват психопати?

Тоталната липса на доверие в институциите доведе дори до вътрешно убеждение у мнозина, че изтребването на животните е част от план за обезлюдяване на района, последвано от заселване на бежанци.

Всъщност, случващото се в Ямболско за пореден път показва едно – голяма част от българските институции трябва да бъдат евтанизирани, Системата, която ни убива, трябва да бъде евтанизирана. За да започнем да я съграждаме начисто и наново. За да я има България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6020

11

HV1337

17.07 2018 в 20:06

Какъв ли министър ще бъде Маестрото? Или Иво Сиромахов? Пълен цирк.

11671

9

безпартийна

16.07 2018 в 19:24

О, Слави! Ти имаше десетки години телевизионен ефир. Какво направи за системата, за да не ни убива? Или ти е по-удобно да обявиш, че всички са маскари! И само ти целият си в бяло!

6162

8

red-army

16.07 2018 в 17:39

имах предвид интервюто че е хубаво.

onovinite е тотална глупост и силно препоръчвам да не се чете!

Това точно е пропаганда и фалшива новина в стил "Работническо Дело" Малко факти забъркани с полу-факти и до тях откровени манипулации и лъжи.....

6162

7

red-army

16.07 2018 в 17:37

г-н Венев, хубава статия сте дали. Благодаря!

Малко е пропагандна в началото. После жената превключва на ориентиран към фактите език и става ясно, че БАБХ са действали малко по-решително, което може би е по-добре. Няма как да знаем

Към края обаче минава силно на лобистки теми и завършва с меко казано дискредитиращо изречение "А държавата без никакви проверки и изисквания трябва да изплати на животновъдите средствата по обвързаната подкрепа и директните плащания, с оглед форсмажорните обстоятелства, при които са поставени стопаните."

Това ако не е призив на едни хора да се дадат едни пари неясно защо.....

11936

6

Христо Венев

16.07 2018 в 13:41

Европейската комисия не е искала от България клането на животни,което нашите власти решиха и силово наложиха,както личи от решението на Брюксел:
http://onovini.com/2018/07/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0 %b5%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d0%b5%d0%ba-%d0%bd%d0%b5-%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b0-%d0%be%d1%82/

Прочетете документите под статията!!!

11936

5

Христо Венев

16.07 2018 в 13:03

http://agronovinite.com/dots-genoveva-staykova-ovtsete-v-strandzha-e-mozhelo-da-badat-spaseni/

http://temida.tv/archives/22756

6162

4

red-army

16.07 2018 в 12:09

относно генофонда ЕС дава по-големи субсидии на фермери отглеждащи редки местни видове животни т.е. ако гледате ниско продуктивни български кози или овце ЕС Ви дава по-голяма субсидия. Има смисъл, защото добива на мляко, месо и т.н. от тия видове е по-малък.

В България има стада от такива животни българкси породи. ЕС и в частност ние българите е добре да запазим тези автентични видове и за това си има разпоредби и правила.

6162

3

red-army

16.07 2018 в 12:05

г-н Венев напълно смислени въпроси. За съжаление няма да им научим отговорите с настоящата популистка истерия.

Аз до тук разбирах, че за чумата в България е потвърдено около 20-ти Юни в световните медии и органи наблюдаващи болестите по животните. От 20-ти Юни до миналата седмица нашите хорица са се туткали и не са действали достатъчно решително - факт!....

Друг факт е, че ваксинацията в ЕС е забранена! Ако използват ваксини износа на цяла България се забранява за минимум 2 години! Това нали се сещате, че ще е края на доста малки фирми, мандри, ферми и т.н.

11936

2

Христо Венев

16.07 2018 в 11:24

Прехвалената ограда дето спира всичко и хора и животни, как така не се е справила с т.н. чума. Как така не са били открити навреме първоисточника на "заразата". Защо се действа постфактум, а не превантивно. Защо не са взети мерки за карантина и за ваксинация, а се избиват поголовно цели стада. Откъде си сигурен red-army, че някой ти иска някакви пари - явно всичко в главата ти са парите, а не запазване на генофонда на страната.