Слънце и температури до 35 градуса днес, облаци и дъжд на запад следобед

OFFNews 02 юни 2018 в 05:42 2473 0

През нощта над по-голямата част от страната ще e предимно ясно и почти тихо. Ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

На отделни места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Ще е топло, около и след обяд в низините - горещо, с максимални температури между 30° и 35°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите от Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен източен вятър, по билата от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 22-24°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови