Слънчево и ветровито време ни чака утре

ОFFNews 29 ноември 2015 в 17:46 3850 0

Утре през деня ще бъде предимно слънчево, ще се задържи ветровито.

Сутринта ще е студено, с температури между минус 2° и 3°. През деня ще се затопли и максималните температури ще са между 9° и 14°.

В Северна България и временно силен западен вятър, съобщават от НИМХ за "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността по-северното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са от 9° и 12°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността или мъгла ще има в сутрешните часове.

Вятърът ще е по-често силен, на моменти и бурен от север-северозапад. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 2°. През следващите два дни ще има променлива облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен западен вятър.

Минималните температури във вторник ще са между 2° и 7°, а в сряда с 2-3 градуса по-високи. Максималните ще са между 10° и 15°. В четвъртък вятърът ще стихне и на места в низините и котловините сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има в следобедните часове и в планините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови