Вятър и студ днес, минус 1° в понеделник

OFFNews 29 ноември 2015 в 08:01 3158 0

Днес времето ще е ветровито и сравнително студено, според прогнозата на НИМХ-БАН. Ще духа умерен, в Северна България и по Черноморието временно до силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, над по-голямата част от страната по-често значителна и едва към края на деня ще намалява. Само на отделни места в Родопската област ще превали.

Максималните температури ще са между 4° и 9°.

Атмосферното налягане вече ще е по-високо от средното.

По билата на планините ще духа силен вятър от запад-северозапад. По-често ще е със значителна облачност, а много от върховете ще са в облачния слой - с мъгла и е възможно от време на време да прехвърча сняг. Максимална температура на 1200 м. около минус 2°, на 2000 м. около минус 7°.

По Черноморието ще е ветровито, с умерен, на моменти и силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е променлива, по-често значителна. Максималните температури ще са от 5°-6° по северното, до 8°-9° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 13°, вълнението ще е слабо около 2 бала.

Първият ден от новата седмица ще започне със студено време и минусови температури. Средната минимална за страната ще е минус 1°, а максималната - 9 градуса. Във вторник ще е малко по-топло, с температури между 2 и 11 градуса. В сряда минималната температура ще се повиши на 5 над нулата, но от четвъртък ще започне ново понижение. До събота минималната температура няма да превиши 3 градуса, а максималната ще е между 10 и 13 градуса.

До края на предстоящата седмица не се очакват валежи - нито от дъжд, нито от сняг.

Най-важното
Всички новини
X

Мистерии в Хераклея Синтика