Валери Симеонов: ДПС са българските братя Куаши

Аз не съм Шарли

Ива Оприкова 14 януари 2015 в 09:42 5761 16

съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов

"Франция сама си отгледа терористи, а изданието  "Шарли ебдо" премина границите на добрия тон и допуска гаври. Аз не мога да се отъждествявам с нещо, което е фалирало няколко пъти. Аз не съм Шарли", коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод трагедията, разиграла се в редакцията на френското хумористично издание.

Президентът на Франция и централноевропейската държава също не бяха пощадени от критиките на Симеонов. Първият използвал трагедията за предизборната си кампания. Освен това по време на похода на мира в края на миналата седмица, Оланд не прегърнал и целунал турския премиер Ахмет Давутоглу. По този начин французинът показал, че не приема представените му съболезования.

Според българския политик с убийството на братята Куаши е изчезнал всякака възможност да се разбере кой стои зад атаките. В допълнение с ирония в гласа Симеонов допълни, че след като е видял как действат френските служби, вече е по-спокоен за работата на нашите.

Според националиста,  френският президент Франсоа Оланд прекалил с медийните изяви цяла седмица покрай атентата и по този начин си правел реклама. Националистът остро осъди и шествието в Париж в памет на загиналите, на което присъстваха десетки държавни лидери.

"Не виждам смисъл, представете си колко пари е струвала охраната на това нещо" , каза още съпредседателят на ПФ. Симеонов разкритикува работата на френските специални части и полицията. Нямах добро мнение за българските служби, но след като видях френските, ми се издигна мнението за нашите", заяви Симеонов в ефира на БТВ.

По думите му френските служби не са имали адекватна реакция, не са успели да действат достатъчно бързо и са допуснали грешка като са убили терористите. Според Симеонов така е била изгубена възможността за разпити и информация за организирането на атентата. Той посочи още, че със стрелбата френската полиция е "хвърлила завеса" върху всичките си предишни пропуски.

Лидерът на НФСБ беше категоричен, че "Шарли Ебдо" трябва да смекчи тона си, защото иначе френските граждани щели да станат още по-гневни. Той изрази тезата, че Франция сама си е отгледала терористите, тъй като братята Куаши са френски граждани.

Симеонов посочи, че България е поставена под много висок риск за етническо разделение заради присъствието на ДПС в политиката и сравни партията с убитите братя терористи.В заключение по темата "Шарли ебдо", съпредседателят на ПФ обяви, че случващото се във Франция е една търговска кампания, подобна на тази, която се прави преди премиера на един филм. Същевременно Европа беше обвинена, че е толерантна само на приказки. Положението става съвсем различно, когато стане въпрос а се санкционират държави като България.

Точно една седмица след кървавия терористичен акт, днес "Шарли Ебдо" излезе в тримилионен тираж. На първа страница има карикатура на пророка Мохамед, който държи надпис "Аз съм Шарли", а над него пише "Всичко е простено". Тиражът на списанието се е изчерпал за минути, пишат френски медии. В интернет вече може да се намери новия брой пуснат на търг, като цените стигат до над 500 долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!