Шефът на СОС: Блъсков няма да строи в зелена площ в Мусагеница, протестите спират

Фирмата на журналиста получава друг терен, ще доплати 830 000 лева на Столичната община

OFFNews 21 юли 2023 в 09:41 2642 3

Георги Георгиев

Снимка Фейсбук на Георги Георгиев

Зелената площ пред бл. 101 в столичния квартал "Мусагеница" остава градинка, собственикът - фирма на Петьо Блъсков, няма да строи там жилищен блок. 

Общинските съветници от всички политически групи - ГЕРБ, "Демократична България", БСП, "Патриоти за София", както и кметът на района Петко Горанов, постигнахме успех в изключително тежките преговори със собственика на терена, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев във фейсбук. 

Няма да се строи жилищен блок с близо 5000 кв. м пред блок 101. От днес гражданите от кв. "Мусагеница" спират ежедневния си протест със затваряне на кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ и бул. „Драган Цанков“, информира още Георгиев. 

СОС ще гласува в четвъртък доклада, който предвижда теренът от над 1600 кв. м да остане градина. Фирмата на Блъсков ще получи друг имот, който ще се обособи на бул. „Александъ р Малинов“, отдалечен от жилищни сгради. Той е част от голямо проектно решение, с което спасяваме от застрояване още 15 зелени имота в „Младост“, обясни шефът на СОС. 

Фирмата на Петьо Блъсков ще трябва да плати и парично обезщетение от над 830 000 лв. на общината за новия имот, който ще получи.  

Георгиев благодари на гражданите на „Мусагеница“, че са подкрепили усилията за намиране на законосъобразно решение.

"Благодаря и на колегите общински съветници от ГЕРБ, ДБ, БСП, „Патриоти за София“, с които месеци наред водихме изпълнени с много нерви и висок тон преговори с инвеститора", пише още Георги Георгиев. 

Изключително съм горд, че успяхме! Никой не вярваше. Смееха ни се. Заяждаха се с нас. Било свирено. Нямало как да спасим зеленото. Доказахме, че не е!!! Каузата ни да спасим зеленината на "Мусагеница" победи!!!, написа във фейсбук Александър Градинаров, един от организаторите на гражданите, които всяка вечер затваряха кръстовището на бул. Г.М.Димитров" и "Драган Цанков". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

3

Анализи

21.07 2023 в 12:22

Защо трябва да бъде обслужвано лекето Блъсков. На колко обикновени хора им е предлагана замяна, че и тежки преговори били водени. Нали е ясно, че е придобил собствеността точно затова за далавера.

-529

2

6екеr4о

21.07 2023 в 10:32

Негово Превъзходителство прасето Блъсков е изключително нагъл!

Неговият парцал "Труд" е почти фалирал, не бяха си плащали наемите сума ти и време, но проблемът с парите си е негов.

А шефчето на СОС в случая заслужава заслужени адмирации!!!

-240

1

редовно четящ

21.07 2023 в 09:57

Много добра новина!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика