Шефът на фирмата с тестове за чума за 336 000 лева: Аз съм млад човек, който иска да успее в страната си

OFFNews 09 август 2018 в 22:27 9050 2

Снимка pixabay

Фирма с основна дейност продажба на компютри, хардуер и периферни устройства ще доставя тестове за потвърждаване на чума по животните за 336,184 лева, разкри по-рано днес разследване на OFFNews.bg.

"Глобул вижън 2018" е единственото дружество, което отговаря на условията на обществената поръчка, обявена от Българската агенция по безопасност на храните на 7 август. Тя е за доставка на "диагностични ветеринарномедицински средства за чума по дребните преживни животни".

След публикуването на разследването ни от Българската агенция по безопасност на храните излязоха с обяснение за обществената поръчка, в което се казва: „Глобул вижън 2018" ЕООД фигурира в българския регистър и има пълномощно от производителя да продава тези продукти.

Късно тази вечер на редакционната поща получихме e-mail и от собственика на фирмата „Глобул вижън 2018". В писмото си до нас собственикът не е посочил името си, но вероятно става дума за Никола Явахчов.

Публикуваме позицията на собственика на фирмата без редакторска и коректорска намеса:

"Във връзка с интереса на медията ви относно дейността на фирмата „Глобул вижън 2018" ЕООД и поканата да участва в доставката на китове и материали за откриване на чума по дребните преживни животни, бих искал в качеството си на собственик да ви информирам за следното:

Фирмата ми се занимава не само със софтуерна дейност, както погрешно бе представено в някои медии. Важно е да уточня, че в предмета й са включени всички дейности и услуги, незабранени от закона. Това ми позволява да имам много по-широк хоризонт за развитие и възможности, наред с усъвършенстването на новите технологии. От близо половин година водя интензивни преговори да представям в България продуктите на френската фирма „IDvet Genetics", водеща в производството на тестове за заболявания по животните . Така, че идеята ми да се занимавам с този бизнес датира много преди у нас да бъде засечена чума по дребните преживни животни. Окончателните преговори с френската страна приключиха на 1 август 2018 г. с договор, който ми позволи да предлагам множество диагностикуми, сред които и единствените китове за установяване на чума по дребните животни, регистрирани в страната. Той е подписан от главния изпълнителен директор на „IDvet Genetics" Филип Поркюе.

Най-важното за мен като млад човек, който иска да успее в страната си, е да правя всичко според правилата и закона. Убеден съм, че само така бих могъл да бъда не само конкурентен, но и да се изправя срещу монопола в бранша. Допускам, че настоящата медийна атака срещу работата ми идва именно оттам. Опитите за натиск, обаче ме мотивират да бъда още по-последователен и непреклонен в желанието си да развивам честен, прозрачен и законен бизнес. Вярвам, че като обективна медия ще отразите позицията ми корекно и ясно. Оставам отворен за всички ваши въпроси и вярвам, че вие също ще ми предложите реципрочна комуникация."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5863

2

Babaliuga

10.08 2018 в 09:54

Тоя младеж, зовящ се Никола, по фамилия Явахчов, не фигурира в официалния сайт на компанията като дистрибутор. Я сакам да си купим за моите оФци ваксинки. Или той само на едро ги продава ?

17439

1

мнение от IP

10.08 2018 в 07:59

"Глей как съ прай." Първо преговаряш като обикновен млад човек, който няма такъв бизнес и дори никакъв с голяма френска фирма за производство на дъвки Защо шефът и те приема е въпрос с повишена трудност, както и защо подписва договор точно с теб. После регистрираш фирма за дистрибуция на плетени чорапи и всяка дейност незабранена. И, хоп, то пък държавата има нужда рязко точно от такива дъвки и то спешно и в голямо количество... Какво дремете или емигрирате,бе, млади хора..
 
X

Да помогнем на украинските деца!