Шефът на АПИ: Вече има наказани заради зле почистени пътища

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 11:57 2402 6

Вече има наказани заради зле почистени пътища, ще има още санкции за фирми отговарящи за поддръжката и за служители на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи в ефира на Nova шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров.

„В столицата вече е понижен ръководителят на районната пътна служба „Сливница” заради недостатъчен контрол върху пътната фирма, почистваща пътя към „Калотина”. Наказания ще има и във Враца”, обясни той.

Лазаров каза също, че АПИ има ангажимент пътищата да бъдат осолявани и това се прави всяка сутрин, но уточни, че при снеговалеж това не се случва, защото е неефективно. 

Той беше категоричен, че третокласните пътища не могат да бъдат почистени изцяло и каза, че е имало искания такива пътища в област Силистра и Разград да бъдат изчистени "до черно", при положение, че трафикът по тях е изключително слаб и от там минават дневно по 2-3 коли. Лазаров каза, че поддържането на такова състояние на даден път изисква много средства и усилия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2016 в 14:29

@Митко:
За да се посипе сол върху леда не се изисква снегорин. Едно време на ръка се правеше...

25.01 2016 в 13:13

Нали щяха да чистят приоритетно главните улици първо?
Което означава, че след главните ще започнат с второстепенните.
Вече минаха повече от десет дни от падането на снега, ама не виждам някой да се е засилил да ги чисти.
Ами кажете си още от самото начало, че 90% от улиците в София ще си останят непочистени и всеки да се спасява, както може.
И след това обяснете къде точно отиват парите от винетки и от акциза на горивата.

25.01 2016 в 12:30


Не ми била почистена кварталната улица, не ми бил почистен тротоара. По вашата квартална улица кола не може да мине, защото сте прости селяни-тарикати и не можете да спрете с 20 метра по-далеч от входа на блока, а вие снегорин искате да минава от там.
На който не му харесва, да се връща на село.

25.01 2016 в 12:28

Отидете до Сърбия да видите какво са почистени пътища. Не става само с пари. Трябва и желание и контрол и съвест че работите за обяществото и държавата а не за себе си!

25.01 2016 в 12:09

В София са изчистени само булевардите. По всички останали улици има около 15 сантиметров слой лед, който седи вече 1 седмица и НИКОЙ НЕ ЕБАВА ДОРИ ДА СИПЕ СОЛ! НА ТОВА ЛИ МУ ВИКАТЕ ПОЧИСТЕНО? ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРОТОАРИТЕ...

25.01 2016 в 12:07

"Лазаров каза, че поддържането на такова състояние на даден път изисква много средства и усилия."

То средствата са взети, но усилия няма!
Кварталните улици в София са с коловози!
Крадци!