Семестриалните изпити във ВТУ ще са онлайн, държавните - присъствени

OFFNews 21 май 2021 в 13:59 1212 0

Семестриалните изпити във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведат онлайн, а държавните ще са присъствени. Това заяви ректорът на университета проф. д-р Христо Илиев Бонджолов на онлайн пресконференция. 

Ще има изключение за провеждането на семестриалните изпити, ако не е възможно онлайн изпитване. За началото на кампанията по подаване на документи за записване в университета се подготвя изненада от ВУЗ-а.

"Тази година Великотърновският университет и неговите филиали бяха подложени на сериозно предизвикателство, а именно почти изцяло работа в онлайн среда с отдалечен достъп. Постигната е добра синхронизация на дейностите в учебната сфера, включващи студенти и специализанти, преподаватели и администрация", обясни доц. Димитър Симеонов, зам.-ректор по учебната дейност на университета.

Близо 18 хиляди учебни курса са създадени за периода от 26 октомври 2020 г. до 20 май 2021 г. в електронната
платформа на ВТУ "Е-преподавател". Освен това са добавени почти 200 хил. учебни ресурса, поставени са 466 хил. учебни задания и са отчетени над 4 млн. 800 хил. студентски посещения.

От 14 юни до 30 юни е срокът за подаване на заявления по бакалавърските програми. Това ще става по електронен път, чрез създадената през 2020 г. платформа. На 6 юни ще бъдат обявени резултатите от първото класиране, а записванията, както и по второто класиране, ще са на 7-ми, 8-ми и 9 юли. 

Кандидатите, които са запазили места в акцията "Рано рани" за бакалаври, могат да се запишат до 30 юни.

През следващите няколко месеца ще стартира и приемът в Центъра по квалификация, както и приемът в Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогическите специалисти, добави доц. Симеонов.

Преди дни стана ясно, че ВТУ открива филиал в Северна Македония. На брифинга днес ректорът посочи, че се очаква решение от България.

„Следват много стъпки, свързани с българското министерство, кандидатстваме, предлагаме, одобряват ни, минаваме на Министерски съвет, за да ни разрешат този филиал да го открием“, каза той.
Студентите ще получават дипломи от ВТУ, а очакванията са магистърските програми да започнат от тази есен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!