Санкциите за строените с европари къщи за гости остават за сметка на нарушителите

OFFNews Последна промяна на 30 май 2019 в 11:37 3853 1

Наложените санкции по ПРСР остават за сметка на нарушителите, съобщават от Държавен фонд "Земеделие" по повод решение на Върховния административен съд, който обяви за нищожна методиката за определяне на санкциите по програмата за селските райони. Чрез нея се съставяха глобите за финансови нарушения по европейски проекти, сред които и тези за къщите за гости.

Методика за определяне на санкциите след плащане по проекти по ПРСР 2007 – 2013 г. е част от процедурата за мотивиране при налагане на санкции за извършени нарушения от страна на бенефициентите, но не и основание, посочват от ДФЗ по повод съдебното решение. Основанието за налагане на санкции е нарушение на договорни и нормативни задължения и произтича пряко от прилагането на Регламент 1306/2013 на ЕС. В тази връзка наложените санкции по проекти няма да бъдат отменени, същите остават за сметка на нарушителите. 

ДФ „Земеделие“ ще изпълни решението на ВАС, като приведе Методиката за определяне на санкциите след плащане по проекти по ПРСР 2007 – 2013 г. съобразно окончателното решението на петчленния състав на съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3421

1

zuljin

30.05 2019 в 14:39

Хахаха, те тия пари няма откъде да ги изкарат с честен труд, нито ще си ги извадят от досега окраденото в банковите сметки... Следователно пак от нашия джоб ще излязат по един или друг начин.