Санират над 750 блока до края на годината

OFFNews 29 май 2016 в 12:38 5770 3

Очакваме над 750 жилищни блока да бъдат санирани в страната до края на годината по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, заяви в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на официалното откриване на петнадесетия блок, обновен по програмата. 

На събитието присъстваха още премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов.

По думите на Павлова, ако няма обжалване на процедурите по избор на изпълнители, се очаква работата по сградите да бъде изпълнена в срок.

Тя напомни, че програмата е насочена към малкия и среден бизнес, защото една фирма работи по една сграда. Осигурява се заетост и за производителите на дограма, изолации и други материали, което променя ситуацията с безработицата в регионите.

Министър Павлова поздрави жителите и община Благоевград за активността. Досега в града за саниране са одобрени 150 сгради, което го превръща в първенец по програмата. 

"Финансиране има и продължаваме приоритетно със санирането на панелните сгради", увери Павлова. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13277

3

66

29.05 2016 в 16:02

Много охрана за мнохо охранени.

Кефи ме дебелото с червеното. Перверзно е някак.
 
X

Да помогнем на украинските деца!