Кабинетът одобри споразумението за финансиране на програмата за саниране

OFFNews 06 април 2016 в 12:36 2239 0

Правителството одобри Гаранционното споразумение във връзка с Рамковото споразумение за заем на стойност 150 млн. евро между „Българска банка за развитие“ АД и Банката за развитие на Съвета на Европа за частично финансиране на програмата за саниране. 

ББР осигурява необходимия финансов ресурс за финансиране на мерките за енергийна ефективност чрез заеми от водещи финансови институции.

В Закона за държавния бюджет на Република България за 2016 г. е предвидено, че в рамките на текущата бюджетна година МС може да одобрява и да предлага на Народното събрание издаване на държавни гаранции по нови външни заемни споразумения на ББР по Закона за ББР в размер до валутната равностойност на 1 млрд. лв. при спазване на законодателството в областта на държавните помощи.

За изпълнението на мерките за енергийна ефективност ББР предоставя целево финансиране на сдруженията на собствениците, като договарянето и разплащането се извършват чрез кметовете на съответните общини, които усвояват предоставеното финансиране от ББР от името и за сметка на съответното сдружение на собствениците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!