Само двама полицаи пазят 1700 деца на концерт на Криско в Сандански

Николаос Цитиридис 12 юни 2017 в 12:57 10948 6

Колко полицаи са нужни, за да охраняват концерт на рапъра Криско, където има предимно деца? Според Община Сандански двама полицая са напълно достатъчни, за да обезпечат сигурността на мероприятието.

Денят е петък, 9 юни, а в Сандански е организиран първият по рода си БГ Мюзик Фестивал, който има за цел да промотира "новата вълна в бг музиката". Първият ден на фестивала е посветен на конкурсната му част, в която жури е и самият кмет на града - Кирил Котев.

Събитието в Летния театър на града бе разпродадено и се пукаше по шевовете. Близо 2000 души, огромна част от тях малолетни и непълнолетни, очакваха с нетърпение рапъра Криско, който излезе на сцената след 22:30 часа.

Истерията, която предизвиква появата на Криско, трудно може да бъде описана с думи - крясъци, подскачане, тичане и бутане. Присъствието на хилядите деца, в комбинация с минималните мерки за сигурност от полицията, отсъствието на възрастни настойници или родители и слабата охрана бяха предпоставка за инцидент, за който не се знае кой щеше да поеме отговорност. 

Организаторите бяха позволили да се получи и струпване на входа от зрители без билети, без да осигурят буферна зона пред Летния театър. На подобни мероприятия, на които присъстват деца, трябва да се предават и декларации за това кой отговаря за тях, но през цялото време, наблюдавайки действията на охраната, не видяхме подобни документи. 

Двамата полицаи, единият от които от Пътна полиция, през цялото време наблюдаваха как се нарушава законът, но без да предприемат действия. 

Пред Община Сандански, кмета Кирил Котев и МВР поставихме въпросите защо всичко това бе позволено да се случи пред очите на властите и кой щеше да поеме отговорност, ако се беше случило нещо - двамата полицаи, частната компания зад БГ Мюзик Фестивал или Община Сандански? 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

6

Hissarion

12.06 2017 в 17:54

"Влогъра Стан" :D. Това да не е някакъв голям вложител в КТБ на име Станимир?

12012

5

Скарлет

12.06 2017 в 17:36

Същото се случи вчера в Плевен в книжарница Хеликон за среща на децата с влогъра Стан. Бутане, пререждане, децата стояха на слънце с часове докато накрая започнаха да припадат, та чак линейка дойде. Никаква организация, арогантно отношение от персонала и екипа на влогъра, изнервени родители.

12298

4

kamborev

12.06 2017 в 15:48

Така или иначе двама полицаи са малко, наистина!

12803

3

_az_

12.06 2017 в 15:38

От снимките се вижда, че е пълно с родители, така че малко сякаш сте прекалили с драматизма. А полицаите вероятно трябва да пазят Криско, а не публиката...

10571

2

Hissarion

12.06 2017 в 14:25

Двама полицаи са предостатъчни. Единият трябва да наглежда Криско, а другият да наглежда първия и децата са в безопасност.