Съмнения за саботаж при изтичането на газ в Николаево

OFFNews 17 август 2016 в 09:34 2622 0

Съмнения за саботаж при изтичането на газ в Николаево

При изтичането на газ от държавно хранилище край Николаево не е изключено да има и човешка намеса. 

Областният управител на Стара Загора Георги Ранов обясни, че ще изчака компетентните органи да уточнят каква е причината, но имал своите съмнения: „Съмнявам се, че може би има някаква човешка намеса, но нека компетентните органи да си го кажат”, каза той, цитиран от БГНЕС.

Областният управител е разпоредил да се направи проверка на цистерните в хранилището. „Имам определени съмнения за нещо, но нека все пак да се направи проверка”, отбеляза той и посочи, че течът е бил от спукана тръба, наложило се е пожарникарите бързо да я запушат. „Струва ми се, че миналата година пак имаше едни събития около този склад, от декември месец и според мен не е нормално, още повече жп и автомобилният път са на около 50 метра от склада, за мен това не са нормални условия. Не е нормално и складът да е в населено място, но си има изисквания”, каза още Ранов.

Сигналът за теч е подаден около 2.30 ч. сутринта. Тогава са задействани системите за сигурност и в 3 часа са предприети първите конкретни действия. "Наложи се да действаме бързо, да евакуираме около 60 души", добави Ранов. Той уточни, че течът бил от софийската фирма „Арда”, която е данъчно-акцизен склад, газово хранилище на пропан-бутан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!