Евакуира жители на Николаево заради изтичане на газ

OFFNews 17 август 2016 в 07:35 2261 0

Евакуираха близо 3 хил. заради изтичане на газ в Старозагорско

Държавно хранилище на газ изпусна гориво рано тази сутрин и паникьоса жителите на град Николаево. Течът на синьо гориво е регистриран в 3 часа тази сутрин. Хранилището се намира в района на жп гарата в града и е държавна собственост, съобщава БНТ. 

Изтичането наложи пълна евакуация на жителите на Николаево, които са около 3 хиляди души. Част от жителите - около 80 души, бяха настанени във физкултурната зала на Николаево. Движението на автомобили в града беше забранено, като бяха блокирани и входовете към него. Спрян беше жп транспортът, както и електрозахранването. 

При теча няма пострадали, но опасността от взрив е била висока, защото газът е по-тежък от въздуха и стои долу на земята, поясняват специалисти.

Никой не може да каже какво е количеството, защото представлявало държавна тайна, каза кметът на града Коци Коцев, цитиран от националната телевизия.

След 7.00 часа тази сутрин стана ясно, че ситуацията е овладяна. Директорът на пожарната в Стара Загора главен комисар Стоян Колев съобщи за БНТ, че към този час няма риск за жителите на града. Информацията е, че течът на гориво е спрял.

По непотвърдена информация става въпрос за изтичане на синьо гориво от 80-тонна цистерна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови