Съдят за дребно хулиганство единия от художниците на паметника на Благоев

OFFNews Последна промяна на 26 декември 2013 в 13:05 3541 8

Паметникът на Димитър Благоев, който осъмна в образа на Дядо Мраз.
Паметникът на Димитър Благоев, който осъмна в образа на Дядо Мраз.

Единият от задържаните за боядисването на паметника на Димитър Благоев в Благоевград ще бъде съден за дребно хулиганство, съобщава "Дневник". 

Калоян Ханджийски, който вчера беше задържан с още двама негови приятели за 24 часа, е бил освободен, а в съда е внесен акт за дребно хулиганство. Заседанието е насрочено за понеделник - 30 декември. 

В сряда паметникът на Благоев, който е се намира в центъра на града, осъмна боядисан като Дядо Коледа, а в краката му имаше чувал с надпис "Оставка". Ханджийски, който е председател на организацията на ДСБ в Благоевград, и приятелите му бяха задържани заради видеозапис от охранителни камери, койти показва как те пристигат с автомобил, слизат от него с чувала и се отправят към паметника на Димитър Благоев.

Другите двама били освободени, а Ханджийски е прекарал нощта в ареста, защото е носел чувала.

От прокуратурата в Благоевград заявиха пред "Дневник", че за изрисуването се води разследване срещу неизвестен извършител.

Ханджийски бе втори в листата на ДСБ в Първи МИР-Благоевград на последните парламентарни избори.

"На този етап искам да питам прокуратурата и полицията в нашата Македония правят ли разлика между политически протест и хулиганска проява?! Знаят ли в тези институции какво значи хулигански мотив за извършване на деянието?! Тези, които по време на комунистическият режим преследваха хората за отбелязване на Рождество Христово, сега са намерили друг форма за това. Ще защитим хората си с всички позволени средства! ОСТАВКА", коментира във Фейсбук случая ген. Атанас Атанасов от ДСБ. 

През ноември четирима активни членове на ДСБ бяха задържани заради акцията по боядисването на паметника пред централата на БСП в София на ул. "Позитано".  Тогава от партията застанаха изцяло зад действията на членовете си Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев и Никола Спотинов. 

Заедно с тях беше арестуван е блогърът Асен Генов. Петимата изрисуваха паметника и написаха: “БКП-Позор!” и “Кой!”.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.12 2013 в 20:15

"Художник"?

26.12 2013 в 19:48

Платените комунета сега да прочетат "Българин18:41 26 дек 2013". Това е истината, другари! Единственото, което му трябва на този паметник е ТРОТИЛ. Да прегледат и трудовете на Георги Димитров, по-известен като Гошо Тарабата.Същият боклук, българомразец.

26.12 2013 в 18:59

Това, че Клоян е преспал в участъка в една кошара заедно с циганите е полезно за него, ще изтрезнее, ще се куртулиса. Ще го осъдят да плати глоба и по-късно общината също ще предяви иск за покриване на разходите по почистването на паметника. Язък за момчето, няма да има пари за ракия няколко месеца.

26.12 2013 в 18:41

Димитър Благоев се отказа от българския си корен от високата трибуна на XVII народно събрание.

Своята антибългарска реч Благоев изнася по време на Първата световна война. На 10 декември 1917 г. той взема думата в парламента. Брадата му е вчесана повече по тертипа на Енгелс, отколкото на Маркс.
Ораторът се изкашля и започва да говори
Според Благоев войната не е усилие да се обедини българското племе в етническите си граници, а империалистическа авантюра. Това не е война освободителна, а война за хегемония на Балканския полуостров. Конфликтът е част от исторически процес, който тръгва от зората на нашата държавност.
“Българското племе – сочи Благоев, – една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе.”
“Не забравяйте, че бяха колония на Византия и нейни подчинени”, апострофира го Янко Сакъзов. За разлика от тесняка Благоев той е широк социалист. “Подчинени, но независими във вътрешния си живот”, контрира го ораторът.
“Не забравяйте историята”, обажда се друг широканец
“Коя история? – настръхва брадата на Благоев. – Тази ли, която я фалшифицирате? Такава история ние не признаваме, ние гледаме какво е в действителност. Фактът, господа народни представители, е този, че е имало голяма борба между българите и славянските племена на Балканския полуостров. И този процес, за който ни говори господин Сакъзов и който поддържат и други, този процес не е за обединението на българското племе, а за завладяване на славянските племена на Балканския полуостров.
И затова ние виждаме изтикване на славянските племена от Балканския полуостров, като се преселват масово във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония и в Македония именно се запазва дълго време славянското племе.”
“Ами вие сте родом от Загоричане”, опитва се да го затапи демократът Георги Данаилов. Димитър Благоев го смразява с поглед и изстрелва: “Аз съм родом от Загоричане, обаче аз не съм българин, аз съм славянин. И като такъв, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска страна, която да има свое собствено управление.”
“Какво търсиш в България тогава?”, пита някой от десницата
Славянинът се прави на глух, защото е избран като български гражданин в българското Народното събрание.
“Как се наричат в Загоричане българите?”, скача от мястото си либералът Христо Попов, който също е родом от Македония. “Ако ги питате, те се наричат християни”, отвръща Благоев. “Те се наричат бугаре”, поправя го Попов.

26.12 2013 в 17:23

Добра работа, това с боядивсането на паметника, но някои хора не могат го разбра, вземат се много на сериозно.

26.12 2013 в 17:11

А този човек дори не се е чувствал българин!
Като депутат той е твърдял от трибуната на Народното събрание, че е македонец.
На този родоотстъпник, като всеки комунист впрочем, е издигнат паметник, наречен е град и сега ще съдят човек за дребно хулиганство!

Държавата ни е наистина Абсурдистан!

26.12 2013 в 15:56

Еми дребно хулиганство си е: има за цел да пропука и разруши картинката на стройното и светло бъдеще, което обещава Нормалски.

Явно требва едро хулиганство за справяне с корумпираната шайка на Оглупарски.

ОСТАВКА!

26.12 2013 в 14:58

Гнусни комунистически уроди, скоро ще изпитате народният гняв в пълната му сила. Горко ви, не искам да съм на ваше място.