Quantcast

Боядисаха паметника на Димитър Благоев като Дядо Мраз

OFFNews Последна промяна на 25 декември 2013 в 09:05 19555 44

Димитър Благоев като Дядо Мраз.

Снимка Снимка: БГНЕС

Димитър Благоев като Дядо Мраз.

Паметникът на Димитър Благоев в Благоевград осъмна тази сутрин боядисан като Дядо Мраз, съобщи БГНЕС.

Благоев, който е основател на Българската социалдемократическа партия, е патрон на града.

Паметникът, намиращ се между Драматичния театър и сградата на общината е боядисан в червено. Брадата на Благоев, наричан от последователите си Дядото, е боядисана в бяло, а под името му пише "Дядо Мраз". 

По-късно през деня до паметника, маскиран като Дядо Мраз, беше поставена торба с надпис "Оставка".

Очаква се служители на общинското дружество „Биострой” да почистят паметника. На място е и областният ръководител на БСП Юлиян Гошев, който определи постъпката като „кощунство”. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.12 2013 в 10:19

stefane,ясно се четат в посланието ти поне две неща1.полуграмотност 2.драмата на едно нереализирано его.а както казваше един от най-хуманните хора (голям приятел на България)акад.Д.Лихачов(перефразирам):полуграмотността е по-опасна от неграмотността!полуграмотния хирург ти цепи органа,рови нещоси,и те зашива..това са хора,които НЕ знаят колко не знаят .опасни са ,защото се вживяват и кота меродавни ,а често се добират до полята на водачи..и аз подкрепям принципно Сноудън.но той е страхливец.защо не остана в САЩ и да намери форма да оглави движение?той видя(образно),че някой коли друг и вместо да отиде открито в боя,се скри в мазето и телефонира..и ми е трудно да приема кашата от тояги и песни..,които представяш като твое културно извисяване.чети повече .внеси благородство и насочи в позитивна посока темперамента си.

26.12 2013 в 02:54

ГОЛЕМА Е РЕКЛАМАТА СЕГА ЗА ДИМИТЪР БЛАГОЕВ ! ТОЙ Е СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА И НЯМА ДА МОГАТ ДА ГО ЗАЛИЧАТ ТИЯ ДЕТО МИСЛЯТ, ЧЕ ЩЕ НАВРЕДЯТ НА НЕГОВИТЕ ИДЕЙ. ТЕ НЕ СА СЕ УЧИЛИ, ЗА ДИМИТЪР БЛАГОЕВ, ЧЕ ТОЙ Е ПЪРВИЯТ КОЙТО Е СЪЗДАЛ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ДВИЖЕНИЕ В РУСИЯ ПОСЛЕ В БЪЛГАРИЯ .............

ТОВА НЕ Е ЛОШО СЛЕД НЕГО ИДВА И СОЦИАЛ-ДЕМОКРАЦИЯТА ..................
-
http://www.blitz.bg/news/article/241029
-
И НИЕ СМЕ ДАЛИ НЕЩО НА СВЕТА ......................

-
-
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ И ЗАЩИТАВАМ СНОУДЪН И ДЖУЛИО АСАНДЖ И ВСИЧКИ, КОЙТО СЕ ОПЪЛЧВАТ СРЕЩУ ЮДЕЙСКИЯ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ СВЯТ И ТЕХНИТЕ ЦИОНИСТИЧНИ НАПАНИ ДА ВЛАДЕЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО !
-
http://www.blitz.bg/news/article/241043
-
ДЖОРДЖ ОРУЕЛ Е ПИСАЛ ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НА ВЕЛИКА БРИТАНИЯ И Е БИЛ СЛЕДЕН ОТ МИ-5, А ЮДЕЙСКИТА ПРОПАГАНДА ХВЪРЛИ ЦЯЛАТА СЪЩНОСТ НА КНИГАТА СРЕЩУ ГОЛЕМИЯ БРАТ СТАЛИН, КОЙТО СЕГА Е "ГОЛ-ЕМИЯ" БРАТ ОТ ЮДЕЙСКИ ПРЕСТЪПНИЧЕСКИ САЩ ... !
-
ВСЯКА ЕДНА СТРАНА С ПРЕСТЪПНИЧЕСКИТЕ СИ СЛУЖБИ ИМА СВОЯТ ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ЮДЕЙСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ВЕЛИКА БРИТАНИЯ, САЩ , ИЗРАЕЛ !
-
МЕН ТУКА В ШВЕЦИЯ СЪЩО СА МЕ РЕГИСТРИРАЛИ , ТАКА КАКТО В БЪЛГАРИЯ МЕ ПРЕСЛЕДВАХА ЮДЕЙСКИТЕ КОМУНИСТИ !
-
АКО СТОЙМ МИРНИ , ЩЕ НИ РОБЯТ !
-
НИКОГА НЕ НА КОЛЕНЕ ........... !
-
АКО СЕ ХВАМЕМ ЗА ТОЯГАТА ЩЕ СЕ ОЧОВЕЧИМ КАТО ЮДЕЙСКИТЕ СВИНИ С ПАРИ !
-
УДРИ И НЯМА СВИНИ С ПАРИ !
-
-
НЕКА СЕ УЧАТ НА ЛЮБОВ , ПРИВЕТСТВАМ С МЕЛОДИИ ИЗПЪЛНЕНИ
ОТ ЕНГЪЛБЪРТ ХЪМПЪРДИНГ !
-
https://www.youtube.com/watch?v=I5_Iocn4tR8
-
KOPI
-
STEFAN D-R D TCHOLAKOV
-
http://www.stefan-tcholakov.com/index.php?p=artiklarse
-
25 DECEMBER 2013
SVERIGE

26.12 2013 в 00:12

Алиса, Сталин и Хитлер също са исторически личности, но не знам да има някъде техни паметници... какъв паметник може да е заслужил основателя на една партия която с подкрепата на СССР близо 50 години постави под диктатурата си и тероризира България??

25.12 2013 в 22:49

ааа,не !като знам какво е подарил на България,не му искам подаръците.даже ще изхвърля този дето е над 100 години.мирише ми на мухъл..

25.12 2013 в 21:54

Г-н Йончев, много бавно пристигат постовете. В другите сайтове това става мигновено.
Алиса, исках само да ти кажа, че не си права! И майка ти също!... И баща ти дори!...

25.12 2013 в 21:38

Алиса, можеш ли да обясниш как така паметниците на починалите са по-важни от живите хора??? Или вашата идеология само лицемерно проповядва хуманизъм, но когато бъде атакувана фронтално, се превръща в инквизиция за тези, които я отричат?

25.12 2013 в 17:24

Факт е че комунистите се капитулираха пред НАТО и се включиха към ЕС с големия "компромис"като се отказаха от комунистическата си вяра, идеология и държавните пари с които оперираха без контролно в интерес на БКП.Пред тези факти да арестуваш днес някого,че намеква за предателството на комунистите към идеологията която е проповядвал "Дядото" с лицемерни мотиви,е да дадеш повод на борците против комунизма да си запишат нови активи, като репресирани след като са арестувани от нео-фашисти завзели с измама властта днес.

25.12 2013 в 17:14

Социалист или комунист, това е историческа личност, която заема важно място в нашето минало и никой няма право да осквернява паметника му - символ на уважението и признателността на поколенията към делата му. А такова отношение не е нищо друго освен липса на възпитание, простащина и незачитане на авторитети. Не виждам защо трябва да се омаловажава такава постъпка - нито е смешна, нито безобидна!!! По този начин, ако се възпитават нашите деца, те утре няма да имат ценности, идеали, нищо свято! Жалко, че не разбирате последствията от такива действия!

25.12 2013 в 15:24

Паметниците могат да се разглеждат като място за изразяване на обществените настроения. Добре са го боядисали. Нека пък комунистите не се вземат толкова на сериозно.

25.12 2013 в 14:59

Боядисването на паметници - съвременно градско изкуство чрез което се изразяват обществени настроения. Какво толкова е станало. Даже общината да вземе да обяви ежемесечно или тримесечно боядисване. Пуританите и команчите да погледнат малко по-свободно на това.