Съдът освободи един от арестуваните митничари

OFFNews 05 ноември 2014 в 21:35 4021 4

Специализираният наказателен съд освободи един от арестуваните митничари при спецакция на митница „Лесово“ - Димитър Шопов. В ареста остават Димитър Колев, Георги Банев, Чавдар Дюлгеров и Юрий Кузнецов, съобщи „Фокус“.

Делото срещу митничарите се гледа при закрити врата по искане на началника на Митнически пункт „Лесово“ Димитър Колев. Причина за искането му е, че ще се обсъждат интимни подробности от живота му и от живота на семейството му.
Димитър Колев, Георги Банев, Чавдар Дюлгеров и Юрий Кузнецов са обвинени в участие в организирана престъпна груша, създадена с цел събиране на подкупи.

Пари са давани на митническите служители под формата на "почерпка" и "за кафе". Всъщност това е било таксата, за да не им се създават административни пречки по преминаването на границата.

Шефът на митницата в Лесово Димитър Колев беше хванат в момент, когато началникът на една от смените му предавал плик с пари.

При обиска на жилището на Димитър Колев бяха иззети над 82 хил. лв. В него е открит и плика, който му е предаден от Георги Банев, началник на едната от смените на Лесово. Вътре е имало 250 хил лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови