Русия и Сърбия пазят Груевски, вероятно и го финансират

OFFNews Последна промяна на 11 май 2015 в 09:03 7862 16

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът от вчерашните престрелки там са няколко убити и десетки ранени полицаи. Терористите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави. Вътрешното министерство на страната разпространи кадри на четирима от мъжете, които са се предали, след като им свършили патроните. Според македонските власти те са бивши албански полеви командири, участвали във военните конфликти през 2001 г. в Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират”, коментира пред Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея”. Той допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуация в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.”, обясни Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово. От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони” коментира журналистът Георги Коритаров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2015 в 09:15

На днешно време, няма случайни протести забелязах, нито тези срещу Бойко или срещу Орешарски бяха случайни и спонтанни нито тези на Майдана, нито арабската пролет. Политици, служби и групировки се научиха как да използват тълпата с малко постановки и много пари за постигане политически и икономически цели. С малко ресурс в мрежата и подходяща кампания можеш да поведеш овчето стадо накъдето поискаш, стига да имаш ресурса.
Относно Джамбазки, не знам какво им дават навсякъде трибуна на тези от ВМРО, когато се говори за Македония нито имат нещо общо с Македония, нито са наследници на тази велика организация, просто политически печалбари експлоатиращи символите на една велика българска организация.
Дали имат връзка с Русия събитията там, ами със сигурност имат и с Русия и със САЩ и с Турция, ще се разбере може би. Може да си е вътрешна работа на премиера тази престрелка, 2001 имаше подобни сблъсъци.

12.05 2015 в 06:07

мамин златен Жамбазки, ти от кога взе да грееш толкова медийно, да не ти пишат неизвинено отсъствие в фак ЕУ парламента?

11.05 2015 в 23:01

КТБ и ДПС няма да финасират евродепутатстването на някой свестен българин, ами на разни продажни, крадливи и лъжливи побългарени от БКП и ДС индо-българи като Джамбаз Менгянски http://youtu.be/fYfbmrauwLM ! Пък и на педераски сборища е почетен гост с гюфтото-албинос "Иван" Каракачан https://www.youtube.com/watch?v=jNqzTHDDIhA&t=43m20s на рускофинасирания http://tinyurl.com/nmohyq5 френски фронт гeй-национал http://frognews.bg/news_83086/ в Лион!

11.05 2015 в 22:54

"На всички ни е ясно че Еусия играе против България всякакви номерца в региона"

Надявам се на всички е ясно, че светът не се върти около България.

Православните славяни се поддържат, вас какво толкова ви бърка това? Ние нали нямаме нищо общо, ние сме с турците, албанците и американците в НАТО щот сме над тия неща.

Нормалните сърби и македонци са про-руски настроени и имат добри причини за това.

Също така нещо много важно - айде стига сме лепели на руснаците греховете на собствените ни комунисти, а? Които с ентусиазъм са карали 70% от хората в Пирин да се пишат "етнически македонци". В много голяма степен тъжния делириум на Македония сме го предизвикали и ние.

Крайно време е да потърсим сметка от собствените си комунисти за престъпленията им, а не престъпленията на целия див комунизъм да ги приписваме на съвременните руснаци.

11.05 2015 в 15:20

че русия го крепи груевски така е. но веселата част е, че джамбазки кога нещо взеха да го отебават от политическата трапеза почна да мяука срещу старите си съотборници.

груйевски се е договорил с дпа да му помогнат да замаже положението с гърмежите в куманово - това е доста разпространена и поддържана версия в македония. просто дюшеш му падна на груевски, а дпа разбира се винаги ще осребрят - ето добре, че сме ние иначе глей кви терористи албанци могат да дойдат


хубаво е че македонци и албанци лечка полечка спират да играят на тези схеми но ще им е трудно. като на нас тука. може да не се оправим веднага след протестите но поне има някаква посока на движение.

11.05 2015 в 14:52

И в продължение на казаното от Джамбазки: http://no-comment.bg/face-of-war/kumanovo-se-razmirisva-srybski-chetnici-ot-novorusiia-trygvali-natam.6443

11.05 2015 в 14:27

Националните предатели с руско самосъзнание силно одобряват антибългарската кампания на сърбоманската клика в Скопие и за това сега така яростно защитават Груевски и бандата му.

11.05 2015 в 12:41

1234, като гледам каква червена ярост и пяна хвърчи от теб, вероятно се асоциираш с въпросните извънземни, известни в Путлеровата евроазиатска митология като "соросоиди". Лекарствата вземаш ли си?

11.05 2015 в 12:22

След Сърбия дойде най-сетне и реда на Македония. Или си избират едня плевня за президент и една мутра за премиер или ще духат на американеца. Другия вариант е договор за военна помощ и зякрила със Русия. Няма трети път.

11.05 2015 в 12:17

Разкарайте съчиненията на този неадекватен глупак и публикувайте най-накрая новината, в която армията за освобождение на Косово пое отговорност за атаките, тоест дългата ръка на Косово и държавите зад Косово, а както знаем те не са Русия и Сърбия, ами ФАЩ.