"Ромите са обучени да източват държавата"

Последна промяна на 02 април 2015 в 08:02 12089 21

"Ромите са обучени да източват държавата. Има цели организации, които се занимават с това всеки циганин да знае законите за помощите, които трябва да получи и да ги цитира, когато някой им каже, че няма право на помощи."

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият социален работник Ангелина Петрова, която е една от малкото осмелили се да отнемат социални помощи на ромски семейства.

Тези нейни действия обаче са ѝ коствали работата и здравето ѝ - когато отнела помощите на цигански семейства в пловдивската махала "Столипиново", тя е била уволнена, а ромите в квартала са я скубали и влачили.

Темата на разговора бе провокирана от репортаж на Миролюба Бенатова от циганската махала в Сливен. В материала на няколко пъти ромчета със средни пръсти пред устите викат и крещят "българите на кайма".

"Има пропуски и нефункционираща система. Не са виновни обаче нито ромите, нито социалният работник, който е притиснат в работата си", сподели Петрова.

В студиото бяха още евродепутатът от Патриотичния фронт Ангел Джамбазки и бившият кмет и настоящ депутат от ДПС Янко Янков.

"Безспорно ромите у нас се използват политически, в това число и от ДПС. Да, няма държавност – има цели територии в България, които са автономни цигански райони. Те знаят какво да говорят на социалните, пред камерите, знаят как да си искат правата, но въпреки това казват, че законите важат за българите и държавата плаща пари. Това е целенасочено подклаждане на расизъм в малцинството”, заяви Джамбазки.

"Тези хора нямат представа от това какво значи българин, български гражданин. При тях емоциите са доста по-интензивни. Там расте поколение, което не е образовано. Ние многократно бием тревога по тези въпроси. Езикът на омразата показва, че липсва държавност”, каза пък Янко Янков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2015 в 23:05

Каква държава е това ?!Да уволняват кадърните си служители ,вършещи работа, а да търпят нагаждачите и скатавките!

03.04 2015 в 13:31

19, не се надаявай много. И там властват същите либерасти и най-много да ни ги върнат. Или другият вариант- да приложат по-крайни мерки, но само за тях. Ако тук се опитаме- се почва размахване на пръст и обвинения, че сме расисти.
А защо жената е останала без работа, вместо да бъде повишена, защото е спряла източването на държавата? Имам посмени покрай наводненията как даваха ей така на циганите помощи, защото ги е било страх да не останат без работа. Кой и защо заплашва българските служители, че ще останат без работа, ако спазват закона??? Ето това е притеснителното.

03.04 2015 в 00:34

НЯМА ПО ГНУСНО НЕЩО ОТ МАНГАЛА

02.04 2015 в 18:29

Карл Джераси можеше да помогне, ама и той почина... Има някаква надежда да е останало нещо в немските архиви за селективната контрацепция, ама пък то вероятно е строго секретно. Ще чакаме на Германия да й писне, сега с цялата мощ на социалната си система се опитва да социализира българските и румънските мангали, докато в един момент и в Германия не почнат да показват среден пръст, тогава ще видят от къде изгрява слънцето.

02.04 2015 в 18:28

Между другото има една много основателна причина всички да се опитваме да намалим езика на омразата. В социалната психология съществува същия принцип, който се наблюдава и в личностната - ако един родител (обществото) повтори на детето си (група граждани, ерго роми или други), че е гадно, зло, тъпо и престъпно същество, един ден това дете наистина става такова, за да не разочарова родителя си.

02.04 2015 в 18:18

Да, езикът на омразата е много лошо нещо. По принцип езикът е сила и за съжаление силните на деня се възползват от нея. Логично беше езикът на омразата от една група към друга да генерира същия или подобен отговор у в обратната посока. А би било толкова по-лесно и по-приятно да живеем в разбирателство.

02.04 2015 в 18:16

късно е. изтървахме времето когато можехме да ги наритаме.след не много време ще са повече от българите и те ще диктуват кой да е на власт срещу позволението да лежат крадат и да получават пари. или веднага да им се скръцне така че да им държи влага дълго време или да се изнасяме и да ги оставим сами тук. само че няма да изкарат много сами щото няма кой да им плаща и пак ще ни намерят.хахаха.Оланд го каза - не могат да се интегрират , махаме ги само ние ги търпим а за благодарност какво......

02.04 2015 в 16:00

За какво им е автономия, така са си екстра.

02.04 2015 в 14:42

@muncho: много избирателно четене на текста, малко по-долу от Чл. 6 пише и следното (акцента добавен от мен):

Чл. 26.
(1) Гражданите на Република България, където и да се намират, имат всички права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази Конституция.

02.04 2015 в 14:08

и ако българите сме на кайма, вас кой ще ви храни бе малоумни сурикати?