Родители протестират заради опасен светофар до училище

OFFNews 17 септември 2018 в 08:29 1811 0

Родители протестират заради опасен светофар до училище

Родители излизат на протест заради опасен светофар. Той се намира в ж.к. "Kрасна поляна" на бул. "Никола Мушанов" в София - точно до 28-о училище. На въпросното кръстовище много пъти са се случвали инциденти, тъй като светофарът е пропускал едновременно завиващите надясно, завиващите надясно и направо, както и пешеходците, показва репортаж на Нова тв.

Непосредствено преди първия учебен ден светофарната уредба е била коригирана, а маркировката - положена.

"След 22 дни борба с институциите с колегата се принудихме да легнем на проблемното кръстовище и да ни арестуват. След като стана огромния скандал с нашия арест, от общината поправиха светофара", разказа баща на едно от децата, които учат в училището.

"Обадихме се на телефон 112, а оттам ми казаха, че това е седмият сигнал, който се подава. После пратих мейл до Столична община. Сега се радвам, че всичко е оправено, защото не може цената на човешкия живот да бъде фактор, който да задейства институциите", посочи Станимира Стоева, директор на училището.

"Тези светофарни уредби не се правят самоцелно и промените по тях не се въвеждат самоцелно", обясни инж. Димитър Петров, директор Център "Разпределение на трафика".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови