Quantcast

Родители искат камери в детските градини

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2015 в 14:24 5307 3

Родители настояват в детските градини и яслите да има видеонаблюдение.

Искането идва два дни след като стана ясно, че възпитателка в столична детска градина е залепила лепенка на устите на две деца.

За инцидента в 80-то ОДЗ в София съобщи майката на едно от децата в групата. Момиченцето разказало на майка си, че възпитателката г-жа Димитрова залепила устата на две момченца с оранжево тиксо, защото говорят, докато рисуват.

Директорката на детската градина потвърди за случилото се, като обясни, че едно от децата, чиято уста била залепена, било със специални образователни потребности и така овладявали агресията му.

На 11 октомври пък родители обявиха, че ще съдят възпитателка в детска градина в Пловдив, малтретирала детето им, защото отказало да яде кашкавал.

Възпитателката Даниела Събева получи само забележка след случая. Родителите на 5-годишния Кристиян обаче са на мнение, че ако е имало камери в детската градина, Събева би получила по-голямо наказание, съобщи Нова телевизия.

Според други родители обаче видеонаблюдението в детските градини би било унизително и стресиращо за възпитателите.

Според Агенцията за закрила на детето камери в детските градини трябва да има, но не във всички.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2015 в 19:16

Не виждам какво би ги стресирало, ако нищо нередно не вършат. Навсякъде по летищата има камери и персоналът не се стресира. Никой няма право да малтретира дете.

25.10 2015 в 10:37

Пак евтин популизъм за усвояване на средства. Остава да стане задължителна и Планета ТВ по детските градини. С тези средства по-добре да се предвидят за профилактики на психичното здраве на педагозите.

24.10 2015 в 17:04

Подкрепям идеята да има камери в детските заведения, така много родители ще получат доказателства, че децата им не са за там.