Учителка в детска градина малтретирала дете, отказвало да яде кашкавал

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2015 в 12:43 9455 23

Родители ще съдят учителка в детска градина в Пловдив, която е малтретирала детето им, съобщи Нова телевизия.

Доказателство за тормоза над малчугана е и издаденото медицинско свидетелство.

Случаят е от началото на лятото, но едва сега родителите дават гласност, защото са разочаровани от бездействието на институциите по казуса. 

Според разказа им 5-годишният Кристиян отказал да яде кашкавал на закуска в детска градина "Слънце" и се скрива от учителката Даниела Събева в спалното помещение, след което е изведено от там насила.

„Той оказва съпротива и тя го наранява с нокти по ръцете, дърпа го на пода, след което го наказва”, разказа бащата на детето, Тодор Атанасов. Родителите изваждат медицинско на детето, от което става ясно, че има кръвонасядане по ръцете. „Двете му ръце са надрани от китката до предмишницата, има червени кръвонасядания, които не са приятна гледка”, обясни бащата на детето.

Директорът на детската градина Павлинка Кръстева твърди, че учителката не е причинила болката на детето нарочно. „Не е прецизирана силата, с която го е хванала или дължината на маникюра, но това за мен не е направено умишлено”, заяви тя.

Учителката е наказана със забележка. „Държавен служител, на който съм поверил детето си е наказан с мъмрене, което е смешно”, коментира бащата на детето.

„Издала съм и заповед, според която дължината на маникюра трябва да е безопасна”, обясни директорката. Ако от образователния инспекторат не вземат отношение, бащата на детето е готов да заведе съдебно дело. Учителката отказа коментар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.10 2015 в 20:18

До коментар № 15
Да, господине има логика в изказването, че родителите не са си свършили добре работата по отношение на възпитанието, защото щом едно дете бяга и се крие- или е прекалено глезено или е системно малтретирано вкъщи и това е ответна реакция на самозащита.
А дали белезите са от учителката или от истеричното дърпане на детето е друг въпрос.Аз също съм родител на две деца и смятам, че най- важното задължение на един родител е да възпита у децата си уважение и респект към възрастните и най- вече към учителите, ако не иска след време да бере горчивите плодове от "демократичното' си възпитание.

12.10 2015 в 18:24

Особено много ми харесва идеята ако не ям нещо да се тръшна и да правя сцени, пък после някой друг да е виновен, че родителите ми са пропуснали част от възпитанието ми. Докато има прости родители, ще има и лигави дрисльовци. Бъдещето и гордостта на България! Криво разбраната демокрация и т.нар. свободия,,,

Дам, и мен ме е била учителка в детската градина, но тогава родителите ми говориха и с мен, и с нея доста спокойно. В резултат-аз не повторих простотията, която бях направила и не се наложи повече да ям шамари. Ходих гузна на детска градина поне седмица защото ме беше срам от постъпката ми и не смеех да погледна другите деца, бях си разочаровала родителите, бе изобщо-ужас. Но тогава нямаше сензации, истерии и т.н. Мисля, че при положение, че съм единствено и много чакано дете май съм попаднала на родители :)

12.10 2015 в 13:15

Имам два въпроса:
1.Какво е работното време на учител в детска градина?
2.В колко часа децата се подготвят и лягат за следобеден сън?

12.10 2015 в 10:05

В по-малките населени места няма такива проблеми, защото всички знаят къде живее учителката, кои са и роднините и колкото и да е парадоксално желанието за саморазправа на масата от народонаселението въздържа педагогическия персонал от саморазправа с децата. Не случайно навремето родителите са разрешавали на учителя да поступва детето /преди доста години предимно в малките селища/.

12.10 2015 в 09:45

Детски учител съм от 30 години. Ще коментирам проблема по принцип.Всеки родител, записал детето си в общинска или държавна градина, нека има предвид, че учителят работи с минимум 30 деца и трябва да се подчинява на определени правила, които да осигурят безопасността на всички. Задължително е да предупредят за непоносимост или нежелание към някои храни.Задължително е да приучат детето преди постъпване в градината да може да изказва своите мисли и да спазва определени правила. Ако детето е цял ден в ДГ, не е закусило сутринта, отказва да се храни през целия ден...Мисля,че са неуместни мнения от рода на "Оставете го гладно".Родителите трябва да се освободят от вижданията си, че децата им могат да правят каквото и когато си пожелаят. Те трябва да се научат да забелязват другите и да уважават техните права. Учителят е този, който трябва да намери подходящ начин. Родителите трябва да работят заедно с учителя, а не против него. За това, разбира се, се изисква взаимно уважение. Сами си отговорете дали го има. В заключение ще кажа,че в професията ни има много случайно попаднали хора. За съжаление ще попадат все по– случайни.

12.10 2015 в 09:06

Хора знаете ли цялата история та коментирате.Учителката е много добра, за разлика от детето.Аз наблюдавах как това дете разваля дисциплината в открития урок по английски и след като преподавателката помоли майката да успокой детето то започна да се кара на майка си , а малко по късно започна да я удря.Но никой не коментира как "Син наби майка си по време на представление", никой не коментира че детето го е страх от баща му.Тези неща не са новина, новина е учителка малтретира дете.

11.10 2015 в 22:50

Всеки малко над средното ниво на интелигентност знае, че кашкавалът изобщо не е от полезните храни.
Що се отнася до учителката - фръцла, може да не ми прави чест, но аз лично бих я поступала.
Държавата не си върши работата, а справедливост трябва да има! А нека после колежката си вади медицинско ...

11.10 2015 в 21:11

Виктор, разбира се...Искам да кажа, че според мен, "провинението" не отговаря на последвалата реакция. И като цяло, насилието поражда насилие и такива методи не водят до нищо добро. А дали родителите подхождат адекватно в подобни случаи е съвсем друг въпрос. Не знам дали се сещаш какво става, когато системно тормозиш детето, заставяйки го да си изяжда всичко и го наказваш, ако не го направи.

11.10 2015 в 20:38

Повечето коментари са меко казани странни. Какво е тази извратена логика ... ако едно дете е претърпяло насилие вината е на родителите, защото са чалгари, я насилникът е наклеветен ...

11.10 2015 в 20:37

Да, така е - днес, може да имаш различно настроение. Но...това е държавната/общинска детска градина и там отглеждането на деца е УНИФИЦИРАНО. В противен случай, всяко едно от 25-те деца в групата ще си изкаже предпочитанията. А закуската е една - КАШКАВАЛ. Не е тайна, че първото нещо, което питат родителите, като си вземат децата е:"Какво яде днес и изяде ли си всичко?". Сещаш ли се какво става, когато детето каже "ми днес нищо не съм ял, щото нищо не ми хареса..".