Учителка в детска градина малтретирала дете, отказвало да яде кашкавал

OFFNews 11 октомври 2015 в 12:43 12327 23

Родители ще съдят учителка в детска градина в Пловдив, която е малтретирала детето им, съобщи Нова телевизия.

Доказателство за тормоза над малчугана е и издаденото медицинско свидетелство.

Случаят е от началото на лятото, но едва сега родителите дават гласност, защото са разочаровани от бездействието на институциите по казуса. 

Според разказа им 5-годишният Кристиян отказал да яде кашкавал на закуска в детска градина "Слънце" и се скрива от учителката Даниела Събева в спалното помещение, след което е изведено от там насила.

„Той оказва съпротива и тя го наранява с нокти по ръцете, дърпа го на пода, след което го наказва”, разказа бащата на детето, Тодор Атанасов. Родителите изваждат медицинско на детето, от което става ясно, че има кръвонасядане по ръцете. „Двете му ръце са надрани от китката до предмишницата, има червени кръвонасядания, които не са приятна гледка”, обясни бащата на детето.

Директорът на детската градина Павлинка Кръстева твърди, че учителката не е причинила болката на детето нарочно. „Не е прецизирана силата, с която го е хванала или дължината на маникюра, но това за мен не е направено умишлено”, заяви тя.

Учителката е наказана със забележка. „Държавен служител, на който съм поверил детето си е наказан с мъмрене, което е смешно”, коментира бащата на детето.

„Издала съм и заповед, според която дължината на маникюра трябва да е безопасна”, обясни директорката. Ако от образователния инспекторат не вземат отношение, бащата на детето е готов да заведе съдебно дело. Учителката отказа коментар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!