Учителка в детска градина в София лепи устите на децата с тиксо

OFFNews Последна промяна на 22 октомври 2015 в 13:44 12166 18

Учителка в държавна детска градина в София лепи с тиксо устите на децата. Това разказа пред БНР майката на едно от децата в 80-то ОДЗ в столицата.

Веселина Йорданова разказва, че научила за метода от дъщеря си, която е на 4 години и половина.

Когато напускали двора на детската градина детето плачело и споделило, че възпитателката г-жа Димитрова залепила устата на две момченца с оранжево тиксо, защото говорят, докато рисуват.

Йорданова се обърнала към директорката на детската градина, която първоначално намекнала, че детето си измисля, но обещала да направи проверка.

Оказало се, че наистина има такъв случай, като възпитателката обяснила, че едно от децата, чиято уста била залепена, било със специални образователни потребности и така овладявали агресията му.

Веселина Йорданова разказа още, че след този случай дъщеря ѝ започнала да сънува кошмари. Тя решила да отпише детето си от детската градина, защото директорката не успяла да я убеди, че подобни методи не се прилагат и от други възпитатели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2015 в 22:04

Да и аз съм за камерите, за да видят родителите как децата им тормозят и подлудяват персонала на детските градини с лиготиите, инатите и фасоните си. Естествено не са виновни децата,защото те са плод на възпитанието, получено вкъщи. Четейки коментарите преди мен стигам до извода, че доста хора не са запоизнати изобщо какво се случва в детските градини. Майка ми е учителка и от нея знам какво споделят самите деца за собствените си родители и за отношенията в семейството. Косите ви ще се изправят.

29.10 2015 в 14:55

Видео наблюдение във всяка група!

27.10 2015 в 11:44

Добре де, всичко е супер, всички скачате срещу учителката, ма не ми е ясно едно единствено нещо - появява се майка, която твърди, че детето и плаче защото са лепени устичките на други деца... Е, къде са родителите на тези други деца? Жената чакала извинение, но много се замислям, че май няма причина за такова. Логично ако беше истина, не само тази майка щеше да скочи, а и родителите на "потърпевшите" деца. Айде стига евтина реклама на плещите на хората, които се фрижат за децата ни!!!

24.10 2015 в 16:21

@Виктория Иванова: Права си, че децата са отговорност първо на родитеите си, а после на институциите. Права си, че има родители, които яко неглижират децата си и прехвърлят собствената си отговорност на други. Обаче... Тук има една граница, която в детските градини много лесно се минава. Ще се опитам да обясня: Спомням си, че в детската градина бях злоядо дете. Също така помня, как учителка ми е изливала храна в гърлото, тъпчейки я навътре с лъжица, докато аз се давя и после ям бой, че повръщам...
Смятам, че ако едно дете не иска да яде, не трябва да се насилва. Просто в края на деня се говори с родителите му. It's as simple as that! Ако детето остане гладно: ами да стои гладно. Като постои малко, ще се научи. It's as simple as that!
Също така: дори и историята с лепенката да е било "на игра", след като има друго травмирано дете от тази "игра", то явно учителката трябва да преосмисли подхода си. It's as simple as that! Това си е баш насилие, дори да минава под формата на "игра". Да не споменавам, че педофилите също доста често казват на дечицата, че това, което вършат с тях е "игра". Би ли искала твоето дете да участва в такива "игри"? Кои "игри" според теб са безопасни за децата и кои ги учат, че насилието се толерира? Никой няма право да поставя предмети по/в тялото на детето, да го връзва, засрамва пред другите и да не изборявам всичко, че стана дълго. Децата са хора и имат достойнство. Такова поведение просто не трябва да е допустимо. Да, виждали сме какви ли не извращения по детските градини и сме свикнали да ги търпим (то няколко години са само, докато детето тръгне на училище), а че после децата ни са се научили, че да вържеш някого или да го облепиш с тиксо и да го зарежеш на двора (истински случай) е ОК не ни хрумва никак... и после се чудим от къде ни е дошло и защо сме случили на такова паскостливо дете...

24.10 2015 в 09:25

Абе хора, за какво насаилие говорите, полудяхте ли, става въпрос за залепено оранжево етикетче по време на игра. Госпожата, търсеща медийна иозява доста е пресолила манджата. Жертва на насилие стават децата, които ежедневно висят пред телевизорите и гледат филмчета, пълни с ужаси и то умишлено оставени от родителите си там, за да не им се мотат в краката. Жерта са и когато слушат скндалите вкъщи между родителите и които пренасят в градините и училищата. Факт е, че децата търсят внимание, затова не говорят тихо и викат, факт е, че родителите измивайки ръцете си прехвърлят топката на институциите. А децата са наша грижа, не на някой друг, защото ние сме отговорни като родители за тях. До 18 години юридически ние носим последствията от действятаи бездействията им.

23.10 2015 в 20:35

Относно другите: Смятам, че наистина нищо не оправдава такова насилие и изцяло подкрепям мнението на Анна.
Да, виновна е системата: много деца, малко и зле обучени кадри. Обаче: възрастните хора ИМАТ избор, за разлика от децата (които трябва да стоят там и да търпят гадостите). Ако една учителка нещо не се справя с работата и натоварването: ами да си смени професията. Да не би другите професии да са лесни? Като не ти изнася - напускаш, но докато си на работа си вършиш адекватно служебните задължения. Бърн-аута не е оправдание за насилие. Нищо не оправдава такова насилие.

23.10 2015 в 20:29

@Обезпокоен: Реално погледнато, драги, наистина имаш причина за безспокойство. Ако детето ти се стряска и получава кошмари от такива обекти (по-вероятно шумове), които са ежедневни и не би трябвало да го смущават, то има голяма вроятност наистина да му има нещо сериозно. Така, че вместо да пишеш тъпи коментари в нета, вземи обърни внимание на проблема и се консултирай с педиатър.
А отношението ти към случката е просто абсурдно. Нормално е всяко дете да се травмира, ако често-често става свидетел на такова насилие.
Съвет: най-добре и ти отиди да се прегледаш, защото ако наистина си баща - жална му майка на това дете...

23.10 2015 в 16:17

"Веселина Йорданова разказа още, че след този случай дъщеря ѝ започнала да сънува кошмари."

Моята дъщеря, получи кошмари от яйцето (Хъмпти Дъмпти) от "Котарака в чизми", от Камбаните на църквите, от фосфоресциращите звездички на тавана, от акумулаторната дрелка, от помпата за филтъра на рибите, от едно китайско плюшено кученце, което лае и му светят очите и разни други неща.

Моля дайте ми съвет, какво да правя?
Да се преместим ли със семейството ми на остров в Малоазийския архипелаг, за да се откъснем от тези травматизиращи съня на детето фактори?

Благодаря предварително!

22.10 2015 в 23:35

Към Мама и баба

Аз работя с хора с увреждания...да, не са 30 деца, но са 14 възрастни индивида с достатъчен брой нарушения (всеки) и такова нещо според мен е просто недопустимо! Децата със СОП СА част от обществото, няма лошо да са в общите детски завдения, но са необходими и компетентни кадри, които да знаят как да се държат с тях и какво да правят в конкретни ситуации. Но дори да приемем оправданието, че едното от "залепените" деца е по-различно, то какво оправдава тази постъпка при другото дете? Факт е, че децата в градините са много, но не всяка учителка прилага такива методи - значи може и по друг начин! Случва се хората да навлязат в burn-out период и затова си има отпуски, болнични, терапевти и пр.

Изобщо...нечовешко е това и нищо не може да го оправдае!

22.10 2015 в 21:54

към Бащицата
Крушката си има опашка. Не се изненадвам, че има подобни деца, които опъват нервите на учителите докрай, след като стигат до такива крайни мерки. Обяснението е просто, имат такива родители като вас, с подобен речник и поведение. Никога не съм си позволявала да кажа една лоша дума за учителката на сина си пред него и да ороня авторитета и. Сега учителите са ви криви, утре кой ще ви е крив, когато ще започнат да бият вас? С вашите камъни по вашаите глави..