Решават през юли за Централна баня в София

OFFNews 02 юни 2020 в 10:38 2153 0

До 26 юни е срокът за кандидатстване с концепция за развитие на северното и източно крило на Централна минерална баня в София. 

Кандидатурите трябва да включват представяне на екипа и метода на работа, резюмета на концепция, бизнес план и бизнес модел за развитието на неизползваната част от сградата на Централната баня. В периода от 6 до 12 юли предложенията ще бъдат разгледани от 15-членна експертна комисия, която ще избере три екипа за участие във втората фаза на конкурса. 

Комисията е с председател главния архитект на София Здравко Здравков и членове: Любо Георгиев, директор на ОП „Софпроект-ОГП”; д-р Венета Ханджийска-Янкулова, директор на Регионален исторически музей София; д-р урб. Ангел Буров, експерт Урбанизъм; проф. д.а.н. арх. Тодор Кръстев, експерт Недвижими културни ценности; инж. Ваня Николова, експерт Минерални води в НАГ; Леона Асланова, експерт Бизнес развитие; Антон Герунов, експерт Управление на проекти в НАГ; д-р. Вероника Димитрова, експерт Градска социология; Даниел Лорер, експерт Оценяване на предприемачески проекти; Малина Едрева, председател на групата ГЕРБ в СОС; Милка Христова, представител на групата БСП за България; Марта Георгиева, представител на групата “Демократична България – Обединение”; Борислав Иванов, представител на ПГ „Патриоти за София“ и Борис Бонев, независим общински съветник. 

Във втория етап на конкурса трите избрани екипa ще бъдат поканени да разработят задълбочено и в детайл своите концепции, бизнес план и модел и да представят предложенията си публично. Всеки от трите екипа ще получи възнаграждение в размер на 10 000 лева. На финала Столична община ще придобие разработените концепции и ще има право да избере една от тях за реализация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови