Quantcast

Ректорът на СУ: Участниците в окупацията са малко и пречат на колегите си

Александра Маркарян Последна промяна на 23 октомври 2013 в 18:19 4742 28

Проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет. Снимка: Сергей Антонов
Проф. Иван Илчев, ректор на Софийския университет. Снимка: Сергей Антонов

 

Участниците в акцията днес са "много малко" и работят против интересите на това, което искат в декларацията за качествено образование, окупирайки най-голямата аудитория в Софийския университет. Те затрудняват обучението на колегите си, защото лекциите, които се провеждат в нея, не могат да бъдат преместени в друга зала.

Това заяви днес следобед пред БНР ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев.

Аз ги попитах всъщност защо не реагираха веднага след решението на Конституционния съд. Те замълчаха, трябвало им време за подготовка. И аз им казах, да, ама защо тогава бяхте на море?, каза още ректорът на СУ.

Това е фракция на една сравнително малка група студенти. Това е група, която традиционно е много чувствителна към недъзите на обществото. Страхувам се, че в момента не са избрали правилния начин и правилното място да протестират, твърди Илчев.

Много повече студенти, отколкото тези, които са окупирали, са против акцията в момента и това говори, че тя не е подготвена добре, каза ректорът на СУ.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.10 2013 в 12:37

Много хора? Един файтон? Други аргументи?

24.10 2013 в 12:35

Дежурната по амбразура, скрий се. Вземи си парите авансово и бягай, щото след някой ден няма кой да ти плати. Щото на ректора са му малко студентите, и вече и журналистите стачкуват. Готвят се и още.

До днешна дата, щом скочат студентите, управляващите си заминават с фанфари. Тези няма да са по-различни.

24.10 2013 в 09:37

Лично аз искам Раданчо и Мигленка да ни оправят. За 800 дни, като царят... ама... надали.

24.10 2013 в 09:35

Да нямате халюцинации? Или живеете в някаква паралелна вселена, щото много хора имат точно обратното впечатление от ГЕРБ и за ГЕРБ?

24.10 2013 в 00:40

Поля - вас Дудукоф ще ви оправи ;) Аре да го правим премиер и да се свършва ... хахахаха. След това ще се молите да сме анадолска колония ... те доста хора вече се молят де .. ти включително.

24.10 2013 в 00:39

При това си го заслужиха това управление! С многото си акъл. Заслужиха си и следващото т.е. днешното ... иначе партито беше много открито ама само задниците ни бяха поканили ... а сега ГЕРБ още не са си го извадили и мики маус бърза и той да го набута на народа ...

24.10 2013 в 00:05

Да, прав си, обективно погледнато това управление обслужва ГЕРБ.
С всяко свое решение, то нагледно ни показва, че комунистите нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили. Тези, които до вчера бяха отявлени критици на Борисов, сега осъзнават, че по-добро, по-открито управление от това на ГЕРБ не сме имали.

23.10 2013 в 22:05

Браво на студентите.Така трябва ,типично по комунистически.К.С. трябва да се освободи от гербреските съдии.Защото това решение обслужва ГЕРБ и никой друг.Иначе сакралният въпрос за Пеевски щеше да се забрави и трябва да се търси нещо друго за оплюване

23.10 2013 в 21:49

На клоаката едва ли съм й нужна, след като има теб. Пък и ти и подхождаш къде къде по-добре. Затова, бай, бай от мен, няма нужда да хабя сили в спорове с теб и такива като теб!

23.10 2013 в 21:00

Ха ха ха....правило 1) банкнотите на бойко; правило 2) повтаряш същото, което е казал опонентът.....но не обиждаш много за да не се прекрати спора и да се хаби енергия. Затова и доста жени се наемат, те са по-меки... Както и в случая. Подозирам, че си по-малко елементарна, но обемьт съсипва качеството.
Марш в клоаката, откъдето се опитваш да изпълзиш.