Разследват трима военни, пребили охранител и осквернили паметник

OFFNews 19 декември 2013 в 14:00 4694 6

Полиция. Снимка: БГНЕС
Полиция. Снимка: БГНЕС

Трима военнослужещи от танковата бригада в Карлово са пребили охранител и са осквернили паметник на братята Евлоги и Христо Георгиеви в центъра на града като се облекчили върху него, съобщи "Фокус".

Инцидентът се е разиграл преди седмица, но до момента не е оповестен от властите. Тримата военнослужещи, които са се облекчавали върху паметника на спомоществователите на Софийския университет, са се подразнили от забележката, която им е била направена от млад мъж, и впоследствие са го пребили.

В резултат пребитият е в тежко състояние.

Двама от тримата военнослужещи са по произход български турци и са обиждали момчето на етническа принадлежност.

Случаят беше потвърден от шефа на "Военна полиция" полк. Борислав Сертов, началник на „Военна полиция”. "Помогнахме на колегите от МВР, установихме, че става въпрос за военнослужещи. По случая беше заведено досъдебно производство в РУ МВР Карлово, и ние помогнахме на колегите”, обясни полк. Сертов.

По думите му – случаят е от преди десетина дни - около 8 декември. Пострадалият е бил охранител в близко заведение, направил е забележка на тримата мъже, след което са го пребили. „До вчера не се знаеше, че тримата са военнослужещи, помогнахме на колегите от МВР в издирването на извършителите и се радвам, че работим добре с тях”, каза полк. Сертов. 
"Досъдебното производство сега най-вероятно ще бъде поето от нас, тъй като извършителите са от наша компетенция. Материалите от досъдебното производство вероятно ще бъдат препратени от Районната прокуратура във Военноокръжна прокуратура Пловдив и разследването ще бъде продължено от "Военна полиция”, каза полк. Сертов. 

„Деянията на тези военнослужещи може би покриват презумпцията за нанасяне на средна телесна повреда (ако пострадалият е с тежко комоцио и има усложнения) воденето на такова досъдебно производство е задължително. Ще се установява дали деянието на военнослужещите не покрива и други членове от Наказателния кодекс”, каза полк. Борислав Сертов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!